BEOGRADIZACIJA BEOGRADA

BM

NIS pomaže akciju Beogradizacija Beograda i kandidaturu glavnog grada Srbije da postane evropska prestonica kulture

Naftna industrija Srbije (NIS) i Grad Beograd otpočeli su zajedničko strateško delovanje u oblasti kulture u glavnom gradu. Sporazumom o saradnji, koji su danas potpisali generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko i pomoćnik gradonačelnika Beograda Živorad Anđelković predviđena je saradnja u oblasti kulture i akcije u okviru projekta Beogradizacija Beograda.

Akcija Beogradizacija Beograda će se sprovoditi tokom ove godine, sve u cilju očuvanja identiteta i kulturnog nasleđa glavnog grada.

”Kompanija NIS će u skladu sa svojim programom društvene odgovornosti podržati kandidaturu Beograda da postane evropska prestonica kulture do 2020. godine. Potpisivanje Sporazuma je prvi u nizu događaja vezanih za razvoj kulture Beograda,” izjavio je Kravčenko prilikom potpisivanju Sporazuma.Napominjući da ”svi Rusi u Beogradu vole Srbiju i podržavaju njen evropski put. Kultura deo strategije i života Gazpromnjefta i NIS-a, jer je za nas važno da u Srbiji, osim rada i ekonomije, imamo i kulturne događaje”, istakao je Kravčenko.

Slične akcije najavljene su i za ostale srpske gradove, rečeno je, takođe, prilikom potpisivanja ovog sporazuma.

”Naš zadatak je da pokušamo da vratimo tradiciju i duh Beograda u kakvom se nekad živelo. Nastojaćemo da, u akcijama svake poslednje subote u mesecu, oživimo te vrednosti i nekadašnji šarm Beograda”, rekao je pomoćnik gradonačelnika Živorad Anđelković.

Posle potpisivanja Sporazuma, predstavnici gradskih vlasti i NIS-a prisustvovali su akciji mladih u manifestaciji Beogradizacija Beograda u Knez Mihailovoj ulici, gde su mladi volonteri igrali kolo sa prolaznicima.

Gradonačelnik Dragan Đilas izrazio je zahvalnost NIS na ogromnoj donaciji, koja će biti upotrebljena za propagiranje "pravih beogradskih vrednosti".

”Mnogo se priča o beogradizaciji Srbije. Ni stalno objašnjavamo šta je Beograd. Da Beograd nikome ništa ne uzima – već da daje. Cilj Beogradizacije Beograda biće promocija najboljih vrednosti glavnog grada, kroz kulturne događaje i svakodnevno ponašanje. Odredićemo dan u mesecu kada će svako u Beogradu uraditi nešto zbog čega će svima biti bolje, da pomognemo starima na ulici, majkama sa decom, da se zaustavimo na pešačkom prelazu... i ostale stvari koje ne zavise od para”, izjavio je Đilas.Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...