Lavrov: Rusija je spremna za energetsku saradnju sa Saudijskom Arabijom

BM

Ruski ministar spoljnih poslova, Sergej Lavrov rekao je u Džedi da je njegova zemlja zainteresovana za zajedničke projekte sa Rijadom u raznim sektorima.

Rusija je spremna za saradnju sa Saudijskom Arabijom u oblasti energetike na teritorijama obeju zemalja, izjavio je ruski šef diplomatije Sergej Lavrovu u nedelju u Džedi, posle razgovora sa saudijskim kolegom Adel al-Jubeirom, javlja agencija Tas.

“Njegovo Visočanstvo (Salman bin Abdulaziz al-Saud) je izrazilo zadovoljstvo našom saradnjom u energetici”, rekao je Lavrov koji se u okviru posete Saudijskoj Arabiji sastao i sa kraljem Salmanom. “Upravo ovakvo je i mišljenje ruskih lidera o saradnji u ovoj oblasti”, dodao je.

“Naši preduzetnici su zainteresovani i spremni da sa Rijadom učestvuju u zajedničkim projektima u energetici, industriji, poljoprivredi i drugim obećavajućim sektorima i u Rusiji i u Saudijskoj Arabiji”, kazao je ruski ministar spoljnih poslova.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...