Prijavljivanje na NIS-ov konkurs Zajednici zajedno do 8. septembra

BM

Na konkurs Zajednici zajedno, kojim je je obuhvaćeno pet oblasti: ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje mogu se prijaviti do 8. septembra.

Konkurs koji je kompanija NIS raspisala u okviru programa Zajednici zajedno za prijavu projekata u lokalnim samoupravama traje do 8. septembra.

Iz NIS-a podsećaju da pravo na prijavljivanje imaju sve organizacije civilnog društva, javne ustanove, neprofitne organizacije iz 11 gradova i opština u kojima NIS posluje: Beograd, Novi Sad, Čačak, Niš, Pančevo, Zrenjanin, Kikinda, Kanjiža, Srbobran, Žitište i Novi Bečej.

Fokus ovogodišnjeg konkursa je podrška kapitalnim projektima, prioritetnim za opštine i gradove u kojima se program realizuje. Konkursom je obuhvaćeno pet oblasti: ekologija, nauka/obrazovanje, javno zdravlje, socijalna zaštita, kultura i sport. U svakoj lokalnoj samoupravi, u skladu sa potrebama zajednice, na osnovu sprovedenog anketiranja građana i istraživanja ključnih oblasti za ulaganje u sredini u kojoj žive, izabrane su do tri oblasti u okviru kojih će zainteresovane organizacije moći da konkurišu.

I ove godine kompanija NIS je za finansiranje projekata izdvojila 110,5 miliona dinara, a odluku o njihovom izboru doneće Komisija sastavljena od predstavnika kompanije NIS i lokalne zajednice.

Rezultati konkursa biće objavljeni 13. oktobra 2017. godine, a sve informacije o uslovima i propozicijama javnog konkursa Zajednici zajedno mogu se pronaći na internet adresi www.zajednicizajedno.nis.eu.

Iz NIS-a napominju da kroz program Zajednici zajedno već devetu godinu zaredom pružaju doprinos razvoju lokalnih zajednica i kvalitetu života u njima. Do sada je kroz program podrške lokalnim projektima uloženo 904 miliona dinara, čime je podržano ukupno 864 projekata za razvoj lokalnih zajednica.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...