Otvoren savremeni Arhivski depo NIS-a

BM

NIS je prva kompanija u Srbiji sa jedinstvenim Arhivom, urađenim po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti. Na ovaj način je sistematizovana i sređena arhivska građa svih pravnih prethodnika NIS-a.

Naftna industrija Srbije svečano je u Novom Sadu otvorila novi arhivski prostor, koji po površini i savremenim standardima u uređenju, predstavlja najveći i najmoderniji objekat ove vrste u Srbiji. Projekat je realizovan u cilju efikasnijeg poslovanja kompanije, jer centralizovana arhiva omogućava jednostavnije funkcionisanje unutar velikog sistema, lakše izdavanje dokumenata, kao i optimizaciju prostora, vremena i resursa.

Na ovaj način je sistematizovana i sređena arhivska građa svih pravnih prethodnika NIS-a, celokupna arhiva kompanije sada se nalazi na jednoj lokaciji, a obim arhivske građe iznosi 13 kilometara. U pripremi i sređivanju arhivske građe aktivno su učestvovali zaposleni NIS-a. Takođe, oslobođenje prostora u kojoj je NIS držao svoj Arhiv do centralizacije, omogućio je kompaniji prodaju ovih nekretnina.

NIS je prva kompanija u Srbiji sa jedinstvenim Arhivom, urađenim po najsavremenijim standardima u ovoj oblasti i u obimu većem od drugih kompanija. Takođe, NIS je spreman da pruži usluge svog Arhiva eksternim korisnicima.

“Velike energetske kompanije poput NIS-a u svom poslovanju stvaraju velike količine arhive, koja ujedno predstavlja kulturno nasleđe od velikog značaja za jedno društvo. Kako je NIS kompanija koja insistira na odgovornom ponašanju u svim aspektima poslovanja, posle ulaganja u velike strateške projekte došlo je vreme da se učine i ozbiljni napori na sređivanju Arhiva. Želeo bih da se zahvalim svim zaposlenima NIS-a koji su učestvovali u ovom projektu“, rekao je Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

Novi NIS-ov Arhivski depo ispunjava sve uslove propisane zakonskom regulativom i uređen je po najsavremenijim principima, uz poštovanje svih pravila HSE (Health, Safety, Environment), koja podrazumevaju sigurnu lokaciju, dobre uslove čuvanja arhivske građe, bezbedan pristup dokumentima i ekonomično upravljanje fizičkim arhiviranjem. Arhiv je izgrađen na lokaciji koja je zaštićena od poplava, klizišta, zagađivača i okolnih izazivača požara. Pored toga, NIS je razvio poseban softver za fizičko upravljanje Arhivom, koji obezbeđuje visok nivo iskorišćenja depoa.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...