NIS ulaže u školovanje mladih naftaša

BM

U Tehničkoj školi u Zrenjaninu otvoren je, uz podršku NIS-a, savremeni kabinet za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnike bušenja.

Savremeni kabinet za nastavu iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i tehnike bušenja svečano je otvoren u Tehničkoj školi u Zrenjaninu. Ovaj projekat je realizovan zahvaljujući saradnji kompanije NIS i Tehničke škole u Zrenjaninu, kako bi se unapredili i osavremenili uslovi za izvođenje nastave za učenike druge i treće godine na smeru rukovalac  postrojenjima u proizvodnji nafte i gasa.

Učionica je opremljena specijalnom opremom iz oblasti proizvodnje nafte i gasa i izvođenje bušenja, čime će učenicima biti omogućeno da na brz i lak način  primene svoje znanje u praksi.

„Otvaranje jedne ovakve savremene učionice omogućiće sadašnjim i budućim generacijama nova znanja i kvalitetnije školovanje. Projekat pokazuje i našu doslednost da osposobimo i specijalizujemo kvalitetan kadar za rad u naftnoj industriji. Ovo je samo jedan u nizu projekata koje kompanija NIS realizuje u saradnji sa Tehničkom školom u Zrenjaninu, a cilj nam je da nastavimo da ulažemo u razvoj nauke i kvalitet obrazovanja učenika i studenata u Srbiji. Siguran sam da će ovakvih projekata biti i u budućnosti. Ulaganje u znanje je jedna od investicija koje se uvek isplate. Zato ćemo mi u NIS-u sa istom energijom nastaviti da ulažemo u projekte koji će doprineti unapređenju obrazovanja u Srbiji,“ izjavio je Andrej Šibanov, zamenik generalnog direktora NIS-a.

NIS-skola

Ovo je samo jedan u nizu projekata koji je kompanija NIS započela pre tri godine sa Tehničkom školom u Zrenjaninu kako bi nastavila sa ulaganjima u razvoj nauke i u obrazovanje učenika u Srbiji. Učenicima je nakon završetka školovanja omogućeno da nastave svoje stručno usavršavanje u NIS-ovom trening centru.

U NIS-u ističu da tako dobijaju mlade i obrazovane ljude, stručne kadrove, neophodne za  uspešno poslovanje u naftnoj industriji.

Adaptacija učionice u Tehničkoj školi u Zrenjaninu deo je NIS-ovog programa društvene odgovornosti pod nazivom „Energija znanja“. Ovaj program podrazumeva partnerstvo sa obrazovnim institucijama u zemlji na školovanju mladih stručnjaka, čime se proširuje i baza stručnih kadrova koji svoju karijeru mogu da ostvare u NIS-u.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...