Bolja budućnost za mlade Zapadnog Balkana

BM

NIS podržao konferenciju Bolja budućnost za mlade Zapadnog Balkana u u Evropskom parlamentu u Briselu.

Konferencija Bolja budućnost za mlade Zapadnog Balkana, na kojoj je učešće ponuđeno najboljim studentima zemalja iz ovog regiona održana je juče u Evropskom parlamentu u Briselu, uz podršku NIS-a. Inicijatori i domaćini konferencije su Tanja Fajon i Franc Bogovič, poslanici Evropskog parlamenta iz Slovenije, a ukupno 17 studenata dobilo je priliku da se upozna sa evropskim načinom prevazilaženja problema koje mladi imaju na početku svog profesionalnog razvoja. Tokom boravka u Briselu, studenti su posetili Misiju Republike Srbije pri EU, Ambasadu Republike Slovenije, kao i Wilfried Martens, centar za evropske studije.

NIS je kao kompanija sa jasnom vizijom podrške mladima, studentima i obrazovnim ustanovama, koja podržava evropske integracije u svim zemljama Zapadnog Balkana u kojima posluje, sa zadovoljstvom prihvatio da podrži ovaj događaj preko svoje Kancelarije za saradnju sa institucijama EU, saopšteno je iz NIS-a.

 Studenti su na panelima Korak u dobrom pravcu i Doprinos mladih lepšoj budućnosti regiona imali priliku da od predstavnika EU saznaju više o tome šta građanima, posebno mladima nudi ova velika evropska porodica a u debati su učestvovali i stipendisti NIS-ovog programa Energija znanja, Anđela Petronić i Marko Vanić.

Konferencija Bolja budućnost za mlade Zapadnog Balkana je organizovana kao rezultat realizacije Berlinskog procesa, u okviru kojeg je dogovoreno da se formira instrument za koordinaciju, regionalnu povezanost i naučnu razmenu među zemljama Zapadnog Balkana. Premijeri šest zemalja Zapadnog Balkana su 2015. godine u Beču potpisali deklaraciju o osnivanju Regionalne kancelarije za saradnju mladih, čime je potvrđena inicijativa svih potpisnica da se procesi evropskih integracija u regionu snažno podrže, kao i da se svi suštinski elementi civilnog društva primene i na mlade.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...