NIS-ova Energija znanja pomaže najboljima iz fizike, hemije, matematike i ruskog jezika

BM

U okviru korporativnog programa Energija znanja NIS četvrtu godinu zaredom podržava održavanje olimpijada iz oblasti fizike, hemije, matematike i ruskog jezika i nagrađuje najbolje.

U poslovnom centru NIS-a u Novom Sadu svečano su proglašeni pobednici Olimpijada znanja iz fizike, hemije i ruskog jezika, koje se četvrtu godinu zaredom održavaju uz podršku kompanije NIS.

Troje prvoplasiranih takmičara nagrađeni su zlatnim, srebrnim i bronzanim statuama Energije znanja.

Prošlog meseca, NIS je dodelio nagrade pobednicima Srpske matematičke olimpijade, koji će Srbiju predstavljati na 57. međunarodnoj matematičkoj olimpijadi u Hong Kongu.

Olimpijski tim, koji će Srbiju predstavljati na Međunarodnoj fizičkoj olimpijadi u Švajcarskoj, činiće Dušan Novičić, Mihajlo Sporić, Dušan Đorđević i Vuk Radović, iz Matematičke gimnazije iz Beograda, i Miloje Đukanović, iz gimnazije Vuk Karadžić iz Loznice.

Na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja će se održati ovog leta u Gruziji, Srbiju će predstavljati Pavle Kravljanac iz Prve beogradske gimnazije, Andrej Kukuruzar iz gimnazije Veljko Petrović iz Sombora, Stefan Stojanović iz gimnazije u Leskovcu, Jovan Stojković iz gimnazije Bora Stanković iz Vranja i Milica Jauković iz Prve beogradske gimnazije.

NIS-Energija-znanja

Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a uručuje nagrade pobednicima

Olimpijada iz ruskog jezika održana je u četiri kategorije, a apsolutni pobednici takmičenja su Irena Madžgalj iz Osnovne škole Risto Ratković iz Bijelog Polja, Vanja Krstivojević iz Četrnaeste beogradske gimnazije i Aleksandar Balubdžić iz Treće gimnazije iz Beograda.

U okviru korporativnog programa Energija znanja, kompanija NIS četvrtu godinu zaredom podržava održavanje Olimpijada iz oblasti fizike, hemije, matematike i ruskog jezika, kao i odlazak olimpijskih timova Srbije na međunarodna takmičenja.

Svečanosti su prisustvovali Aleksandar Čepurin, ambasador Ruske Federacije, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, prof. dr Dušan Nikolić, rektor Univerziteta u Novom Sadu, Nadežda Kušenkova, direktorka Ruskog doma, predstavnici Društva fizičara, Društva hemičara Srbije i Slavističkog društva Srbije, kao i menadžment NIS-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...