Zajednici zajedno i 2016.

NIS nastavlja da ulaže u razvoj lokalnih zajednica i pored naftne krize. Sporazumi su, u okviru korporativnog programa Zajednici zajedno za 2016. godinu potpisani su sa Beogradom, Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom.

Kompanija NIS nastavlja i u 2016. godini da podržava projekte koji kroz sistem javnih konkursa doprinose razvoju lokalnih zajednica. Tim povodom, Kiril Kravčenko, generalni direktor NIS-a, potpisao je Sporazume o saradnji sa predstavnicima 11 gradova i opština u Srbiji.

Sporazumi su, u okviru korporativnog programa Zajednici zajedno, potpisani sa Beogradom, Novim Sadom, Čačkom, Nišom, Pančevom, Zrenjaninom, Kikindom, Kanjižom, Srbobranom, Žitištem i Novim Bečejom.

NIS će ove godine za projekte pomoći ovim lokalnim zajednicama izdvojiti više od 110 miliona dinara. Kompanija već osmu godinu zaredom pomaže gradove i opštine širom Srbije kroz program Zajednici zajedno. Od 2009. godine je gotovo 800 miliona dinara uloženo u oko 760 projekata koji su pomogli razvoj lokalnih zajednica, olakšali funkcionisanje brojnih ustanova i unapredili rad kulturnih, obrazovnih i sportskih institucija širom Srbije.

Programom Zajednici zajedno NIS želi da učvrsti partnerske odnose sa lokalnim samoupravama u kojima posluje. Društvena odgovornost jedno je od strateških opredeljenja NIS-a od kojeg kompanija ne odustaje ni u vreme složenih uslova poslovanja sa kojima se suočava globalni naftno-gasni sektor.

Kiril Kravčenko je rekao da mu je veliko zadovoljstvo što tradicionalno potpisuje ugovor sa predstavnicima lokalnih zajednica, kojima se zahvalio na trudu da se projekat Zajednici zajedno realizuje na najkvalitetniji način.

„Izreka koje se najčešće setim i koje se pridržavam jeste :Ako nešto možemo da uradimo, onda to uradimo sada. Ne treba realizaciju nečega ostavljati za kasnije ako može odmah da se uradi, i mi ono što sada možemo da uradimo to i činimo“, rekao je Kravčenko.

On je posebno istakao činjenicu da NIS ni u sadašnjem vremenu naftne krize nije smanjio ni za jedan dinar ulaganja u socijalne programe.

Program Zajednici zajedno“namenjen je neprofitnim ustanovama i institucijama koje mogu da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, nauke i zaštite životne sredine.

O izboru projekata koji će biti podržani odlučuje komisija, koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava, kao i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica. Ovogodišnji javni konkurs će trajati od 1. aprila do 31. maja. Svi uslovi i propozicije javnog konkursa biće objavljeni na sajtu www.zajednicizajedno.nis.eu.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...