TV taksa na januarskom računu za struju

BM / Beta

Građani Srbije će TV taksu od 150 dinara mesečno početi da plaćaju u februaru, sa računom za električnu energiju utrošenu u januaru.

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je danas će se TV pretplata pojaviti na januarskim računima za struju, koji dospevaju u februaru.

Komentarišući da 150 dinara, koji će se plaćati za TV pretplatu neće biti nepremostiva prepreka ljudima da plate račune za struju.

"Znam da to nije popularno, ali ja zaista verujem da 150 dinara za funkcionisanje javnog servisa neće biti nepremostiva prepreka ljudima da plate račune za struju", kazao je Antić ističući da veruje da će gradjani, koji su veoma odgovorni prema plaćanju računa za električnu energiju i čuvaju stabilnost energetskog sistema, nastaviti i dalje uredno da izmiruju tu obavezu.

Zakonom o privremenom uredjivanju načina naplate takse za javni medijski servis koji je krajem prošle godine usvojen u Skupštini Srbije, predvidjeno je da taksa za RTS i RTV iznosi 150 dinara i da je gradjani plaćaju kroz račun za struju.

Po saznanjima Bete, još nije precizirano kako će na računima za struju biti prikazana i obračunavana taksa za TV.

U 2016. godini javni medijski servisi delimično će se finansirati iz budžeta Srbije, a delimično iz takse.

Sredstva od uplaćene takse na području Srbije van teritorije Vojvodine biće prihod RTS, dok će 70 odsto sredstava uplaćenih na teritoriji Vojvodine ići RTV, a ostatak RTS.

Predvidjeno je i da RTS i RTV snadbevaču, na ime obavljanja poslova fakturisanja i naplate takse, plaćaju mesečnu naknadu od tri odsto iznosa prenetih sredstava RTS-u i RTV-u po osnovu takse.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...