Ulaganje u podmlađivanje stručnog kadra – ključ uspeha JP Elektromreža Srbije

J.P.

JP EMS organizuje obavljanje stručne prakse za studente završnih godina studija i stručnih srednjih škola. U protekle dve godine praksu je obavilo 70 mladih, a najbolji su dobili šansu za nastavak profesionalne karijere u ovom preduzeću. EMS već dugo godina sarađuje sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, tehničkim fakultetima i srednjim školama širom Srbije a partner je i na projektu Evropske Unije TEMPUS.

Kroz saradnju sa relevatnim partnerima i učešće u brojnim projektima koji imaju cilj da unaprede profesionalni razvoj JP „Elektromreža Srbije“ se trudi da ohrabri i podrži mlade stručnjake, kako bi svoje karijere ostvarili u našoj zemlji. Više od polovine zaposlenih, koji su u protekle tri godine zasnovali radni odnos u ovom javnom preduzeću, čine visokoobrazovani stručnjaci mlađi od 30 godina. S obzirom da je osnovna delatnost JP EMS prenos električne energije, upravljanje prenosnim sistemom i organizovanje tržišta električne energije, većinu novozaposlenih čine akademci elektrotehničke struke.

„Za nas briga o mladima predstavlja brigu o budućnosti Srbije i zato smo jedno od retkih preduzeća koje čini konkretne korake kako bi se mladim i obrazovanim ljudima pružila mogućnost za rad i profesionalni razvoj u zemlji“, ističe Kristina Bojović, izvršni direktor za ljudske resurse JP EMS.

Kroz dugogodišnju saradnju sa Centrom za razvoj karijere Univerziteta u Beogradu, tehničkim fakultetima i srednjim školama širom Srbije, JP EMS organizuje obavljanje stručne prakse za studente završnih godina studija i stručnih srednjih škola. U protekle dve godine praksu je obavilo 70 mladih, a najbolji su dobili šansu za nastavak profesionalne karijere u preduzeću. „Elektromreža Srbije“ sarađuje i sa Nacionalnim odborom za međunarodnu razmenu studenata za stručnu praksu (IAESTE), preko kojeg svake godine na praksu primi i određen broj stranih studenata.

Kao partner na projektu Evropske Unije „TEMPUS“ i jedini predstavnik poslodavaca iz javnog sektora, JP EMS aktivno učestvuje i u razvoju programa karijernog vođenja i savetovanja studenata. Tim povodom, početkom marta u prostorijama EMS-a biće predstavljen „Vodič kroz diplome“, koji obuhvata informacije o reformisanim studijskim programima na univerzitetima u Srbiji. Vodič doprinosi i boljoj informisanosti poslodavaca radi lakšeg prepoznavanja novih obrazovnih profila svojih sadašnjih i budućih zaposlenih.

„Duboko smo uvereni da stručni kadrovi predstavljaju najvažniji resurs svakog uspešnog preduzeća. Zato ćemo se i u narednom periodu predano baviti ulaganjem u razvoj ljudskih potencijala i pažljivo pratiti profesionalni razvoj i karijere mladih stručnjaka sa kojima smo se upoznali“, izjavila je Kristina Bojović.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...