Ugalj

Kineski rudari i dalje pod zemljom

Zbog isparenja otrovnih gasova spasioci ni juče nisu mogu da dođu do 17 kineskih rudara, koje je u četvrtak zarobila eksplozija u rudniku uglja.

Zarobljeni rudari

Eksplozija u kineskom rudniku uglja „zarobila“ je 17 rudara, koji se nalaze na oko 50 metara od ulaska u rudnik. Spasilačke ekipe su na terenu.

Bosanski rudari traže ravnopravnost

Rudari Bosne i Hercegovine traže isti regres i topli obrok kao zaposlenici Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. To bi značilo 15 konvertibilnih maraka toplog obroka i 907 konvertibilnih maraka regresa.

Diskriminacija u Kolubari

Penzioneri Rudarskog basena Kolubara pokreću postupke protiv Elektroprivrede Srbije za dobit iz 2005. godine. U lazarevačkom sudu već su zakazana prva ročišta.

Zima uzela svoj danak u RB Kolubara

U Rudarskom basenu Kolubara ledeni dani i obilne padavine uzele su svoj danak u realizaciji februarskih planova na svim kopovima.

EU finansira zatvaranje rumunskih rudnika uglja

Komisija EU je odobrila novčanu pomoć od 270 miliona evra za zatvaranje tri rudnika uglja – Petrila, Uricani, Paroseni – koji su u vlasništvu JSC Petrosani, državne rumunske kompanije.

Nagrađeni radnici RB „Kolubara”

Zbog rada na ekstremno niskim temperaturama i ulaganja nadljudskih napora u izvršavanju radnih obaveza, , zaposlenima u proizvodnim pogonima Rudarskog basena „Kolubara” isplaćena je novčana nagrada

Prva Prethodna
10/10
Poslednja Sledeća