Ugalj

Tužbe zbog malverzacija u Kolubari

Zbog malverzacija u Rudarskom basenu Kolubara Tužilaštvo za organizovani kriminal je podiglo optužnicu protiv 28 osoba. U optužnici su opisane malverzacije od novembra 2007. do 30. juna 2009. godine.

Biće uglja iz Rembasa

Rudnik Rembas neće biti ugašen zahvaljujući ulaganju 10 miliona evra. Očekuje se završetak radova do 2015. godine, kada će Rembas imati za eksploataciju pripremljeno više od osam milion tona uglja i bez problema će proizvoditi 300.000 tona godišnje naredne dve decenije. Jama Strmosten se otvara 31. marta.

Kineski rudari i dalje pod zemljom

Zbog isparenja otrovnih gasova spasioci ni juče nisu mogu da dođu do 17 kineskih rudara, koje je u četvrtak zarobila eksplozija u rudniku uglja.

Zarobljeni rudari

Eksplozija u kineskom rudniku uglja „zarobila“ je 17 rudara, koji se nalaze na oko 50 metara od ulaska u rudnik. Spasilačke ekipe su na terenu.

Bosanski rudari traže ravnopravnost

Rudari Bosne i Hercegovine traže isti regres i topli obrok kao zaposlenici Elektroprivrede Bosne i Hercegovine. To bi značilo 15 konvertibilnih maraka toplog obroka i 907 konvertibilnih maraka regresa.

Diskriminacija u Kolubari

Penzioneri Rudarskog basena Kolubara pokreću postupke protiv Elektroprivrede Srbije za dobit iz 2005. godine. U lazarevačkom sudu već su zakazana prva ročišta.

Zima uzela svoj danak u RB Kolubara

U Rudarskom basenu Kolubara ledeni dani i obilne padavine uzele su svoj danak u realizaciji februarskih planova na svim kopovima.

EU finansira zatvaranje rumunskih rudnika uglja

Komisija EU je odobrila novčanu pomoć od 270 miliona evra za zatvaranje tri rudnika uglja – Petrila, Uricani, Paroseni – koji su u vlasništvu JSC Petrosani, državne rumunske kompanije.

Novi bager na kolubarskim kopovima

EPS i nemački „Tisen Krup“ potpisali ugovor za nabavku novog bagera za površinski kop „Tamnava Zapad“, na kome se planira povećanje proizvodnje uglja do 14 miliona tona godišnje, kako bi se prevazišao nedostatak lignita za obrenovačke termoelektrane.

Nagrađeni radnici RB „Kolubara”

Zbog rada na ekstremno niskim temperaturama i ulaganja nadljudskih napora u izvršavanju radnih obaveza, , zaposlenima u proizvodnim pogonima Rudarskog basena „Kolubara” isplaćena je novčana nagrada

Prva Prethodna
12/12
Poslednja Sledeća