Japan nudi pomoć RB Kolubara

BM

Prilikom obilaska poplavljenih kopova japanska delegacija ponudila pomoć za sanaciju štete u Rudarskom basenu Kolubara

Visoka delegacija Japana predvođena ambasadorom Masafumijem Kurokijem, u društvu predstavnika Ministarstva rudarstva i energetike i Milorada Grčića, direktora RB „Kolubara“ obišla je potopljene tamnavske kopove.

Zvaničnici Japana ubrzo posle majskih nepogoda izrazili su želju da se upoznaju sa štetom koju su pretrpeli površinski kopovi „Kolubare“. Nakon što je gostima pojasnio situaciju na terenu, direktor Grčić je izneo i konkretne tehničke podatke o pumpama koje su neophodne za izvlačenje vode iz eksploatacionih polja „Tamnava-Zapad“ i „Veliki Crljeni“.

Kako je prilikom posete istaknuto, Ministarstvo rudarstva i energetike formiralo je radnu grupu čiji članovi ovih dana intenzivno rade na proceni štete, planiraju dugoročnu strategiju sanacije i sastaju se sa predstavnicima država koje Srbiji nude pomoć.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...