Kolubarski kopovi spremni za zimu

BM

Završeni remonti ugljenih sistema na Kolubarskim kopovima obezbediće pouzdan rad sistema i neometanu proizvodnju uglja u narednom periodu. (foto: Rotorni bager Plava ptica)

Remont Glodara 7 na Polju D Rudarskog basena Kolubara završen je, kao što je i planirano, 10. jula, a rotorni bager, poznat pod imenom Plava ptica, nakon tri dana funkcionalnih proba ponovo je uključen u redovnu proizvodnju. Završetak remonta jedne od najmoćnijih kopovskih mašina tokom protekle nedelje označio je i kraj svih investicionih opravki na ugljenim sistemima Kolubare, koji su predviđeni za ovu godinu.

“Svi rokovi za realizaciju ovog obimnog posla u potpunosti su ispoštovani. Osim uobičajenih remontnih aktivnosti ove godine je na Glodar 7 postavljen sistem frekventne regulacije radnog točka, što je omogućilo promenu brzine rada i bolje prilagođavanje materijalu koji se kopa, što sve bitno doprinelo modernizaciji rada mašine,” rekao je Branko Bojičić, zamenik izvršnog direktora Profitnog centra Elektromašinski remont na terenu, koji je, ispred Metala, bio odgovoran za remont Plave ptice.

Uvođenje ove inovacije, uz redovne servise ostalih bagera i kompletne prateće opreme, koji su tokom proteklih meseci izvršeni, obezbediće pouzdan rad sistema i neometanu proizvodnju uglja u narednom periodu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...