Ugašen požar u Kolubari

BM

Požar koji je izbio u juče ujutru, u ranim jutarnjim satima na površinskom kopu Kolubare - Tamnava-Istočno polje je ugašen. Procenjuje se da je šteta velika, a jedna osoba je lakše povređena

Na površinskom kopu Tamnava-Istočno polje juče je, nešto posle 5 časova ujutru izbio požar, koji je efikasnom akcijom vatrogasaca u potpunosti ugašen. Šteta je, prema prvim procenama, velika ali, na svu sreću nema nastradalih. Jedan radnik je zbog gušenja s lakšim povredama prebačen u lazarevački dom zdravlja.

Požar je izbio u Drobilani na postrojenju za odvoz i dovoz uglja na deponiju, a zahvatio je takozvanu kulu na postrojenju i transportne trake za dopremanje uglja, odakle se proširio na kosi most, koji vodi do drugog dela pogona, saopšteno je iz Kolubare.

Miodrag Tansković, pomoćnik upravnika na drobilani izjavio je da su izgorele trake i kablovi, a uništen je i lim kojim je ovo postrojenje obloženo.

„Postoji velika verovatnoća da su zbog visoke temperature oštećeni i delovi metalne konstrukcije,“ dodao je Tansković.

Na deponiji se u trenutku požara nalazilo 300.000 tona lignita, koji je namenjen prodaji za široku potrošnju. Ovaj ugalj predstavlja i stalnu rezervu za TENT, za slučaj eventualnog zastoja u proizvodnji na površinskim kopovima.

Ipak, kako je rekao Predrag Videnović, portparol RB Kolubare snabdevanje TE Nikola Tesla u Obrenovcu odvija se bez zastoja.

„Najkasnije za dve nedelje biće sanirana oštećenja pa će tada biti normalizovana isporuka lignita kupcima za široku potrošnju,“ rekao je Videnović.

U gašenju požara učestvovalo je 40 vatrogasaca i 20 vozila, iz Kolubare, Lazarevca, Beograda i Obrenovca.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...