Ruski ugalj za ino kupce

Izvor:   Tanjug / Itar-Tass

Rusija planira proizvodnju 430 miliona tona uglja u 2030. godini. Raste i izvoz uglja, pre svega na aszijska tržišta

Rusija planira da do 2030. poveća proizvodnju uglja na 430 miliona tona godišnje, izjavio je u Moskvi ministar energetike Aleksander Novak.

Ministar Novak je na sastanku o razvoju industrije uglja dodao kako proizvodnja uglja stalno raste od 1998. i da će do 2020. dostići 380 miliona tona, a do 2030. biti uvećana za još 50 miliona tona, prenela je ruska državna agencija Itar-Tass.

Istovremeno raste izvoz uglja. Rusija je 2011. izvezla 79 miliona tona uglja na atlantsko tržište i 32 miliona tona na Azijsko-pacifičko tržište.

“Očekuje se da će izvoz rasti, ali će se njegova struktura promeniti”, dodao je ministar i izneo očekivanje rasta izvoza na atlantsko tržište za šest miliona tona, dok bi najveći deo rasta ipak trebalo da bude ostvaren u Azijsko-pacifičkom regionu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...