Poskupeo ugalj u Kruševcu

Izvor:   Tanjug

Na stovarištima u Kruševcu ugalj je skuplji za 10 odsto. Za tonu najjeftinijeg uglja potrebno je izdvojiti od 6.800 do 7.500 dinara a ogrevno drvo se može kupiti za 3.800 dinara po metru.

Ugalj na kruševačkim stovarištima skuplji je za 10 odsto, dok je cena ogrevnog drveta ostala na približno istom nivou u odnosu na prošlu godinu.

„Za tonu najjeftinijeg uglja ove godine treba izdvojiti od 6.800 do 7.500 dinara. Tona sušene Kolubare košta od 12.500 dinara, dok su Banovići za 1.500 dinara skuplji. Drveni ugalj, sirovu Kolubaru i Kostolac bi trebalo kupiti pre početka grejne sezone, jer je potrebno mesec dana da se osuši. Iako je jeftinija u odnosu na sušenu Kolubaru, ova vrsta ogreva se odlično pokazala u praksi,“ rekao za Tanjug Radoš Simić, vlasnik stovarišta Ferast.

Ove godine ogrevno drvo je skuplje za oko 300 dinara po metru i košta 3.800 dinara.

„Iako grejna sezona na plus 40 stepeni u Kruševcu izgleda daleko većina Kruševljana je već polovinom juna obezbedila ogrev za predstojeću zimu. Prethodnih godina je, za razliku od ove, najviše posla na stovarištima bilo u avgustu i septembru,“ kaže Simić, navodeći da se najviše prodavao ugalj za široku potrošnju, sirova Kolubara, Kostolac, Banovići i Resavica, a svoje kupce imala je i sušena Kolubara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...