Krvavi kinerski rudnici uglja

Izvor:   Tanjug / Agencije

Dok su spasioci u kineskoj provinciji Hunan u gradu Leijang pokušavali da pronađu rudare, koji su već četiri dana zarobljeni u poplavljenom rudniku uglja, u drugom delu iste provincije u eksploziji gasa u rudniku uglja u gradu Lianjuan poginilo je sedam rudara.

Osmorica kineskih rudara spašeni su juče iz poplavljenog rudnika uglja u gradu Leijang u centralnoj kineskoj provinciji Hunan, gde su bili zarobljeni četiri dana, a pod zemljom su i dalje još trojica rudara. U drugom rudniku uglja u istoj provinciji u gradu Lianjuan u eksploziji gasa poginulo je sedam rudara, dok je 39 njih uspelo da se spase.

U akciji spašavanja osmorica rudara je izvučeno na površinu iz rudnika u centralnoj provinciji Hunan, a veruje se da su preostala tri rudara još živi, javila je državna televizija ČTV, preneo je AP.

Spašenim rudarima lekarska pomoć je ukazana na licu mesta, a zatim su prevezeni u bolnicu.

U ovom rudniku od srede je bilo zarobljeno 16 rudara, a juče-7.07 je potvrđeno da su 11 njih živi, rekao je neimenovani zvaničnik.

Pod zemljom je, u vreme kada je rudnik poplavljen u sredu, radilo ukupno 40 rudara, oko 20 ih se spasilo, a mnogi su zadobili povrede.

Upravnici nisu na vreme izvestili o nesreći, pa je spašavanje kasnilo najmanje 12 sati, a vlasnik rudnika Liju Japing je u pritvoru, javila je novinska agencija Sinhua.

Dok su spasioci u ovom delu provincije Hunan pokušavali da pronađu zarobljene rudare dogodila se nesreća u drugom delu iste provincije.

Naime, u eksploziji gasa u rudniku uglja u gradu Lianjuan juče ujutruje poginulo sedam rudara, a 39 je uspelo da pobegne. Istraga o ovom slučaju je u toku.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...