Saradnja Kolubara metala sa Simensom

Izvor:   Beta

U okviru Memoranduma o razumevanju između Simensa i srpske kompanije Kolubara metal započeće saradnja na projektima u rudarstvu i energetici u Srbiji i regionu, koja podrazumeva i servis Simens elektromotornih pogona, montažu i servis postrojenja i kvalifikovanje Kolubare metala, kao dobavljača Simensa.

Kompanija Simens, globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike i srpska firma za proizvodnju i održavanje rudarskih mašina Kolubara metal potpisali su prošle nedelje Memorandum o razumevanju, čime će započeti saradnja na projektima u rudarstvu i energetici u Srbiji i regionu.

Ta saradnja, kako je saopšteno, podrazumeva i servis Simens elektromotornih pogona, montažu i servis postrojenja i kvalifikovanje Kolubare metala, koji se bavi proizvodnjom i održavanje rudarskih mašina, kao dobavljača Simensa.

„S obzirom da je Siemens jedan od malobrojnih svetskih proizvođača elektroopreme koja se primenjuje na opremi za površinsku eksploataciju prirodno je da se opredeljujemo za partnerstvo sa vodećim proizvođačima rudarskih mašina, među kojima je Kolubara metal. Ove dve kompanije sarađuju na veoma važnim projektima, kako u Srbiji tako i u regionu. Učešće u projektima u rudarstvu u regionu jedan je od osnovnih strateških pravaca razvoja Simensa,“ istakao je Tihomir Rajlić, generalni direktor Simensa Srbija, na potpisivanju Memoranduma o razumevanju.

Direktor Kolubara metala Sava Kovačev rekao je da je logična potreba za partnerstvom sa renomiranim proizvođačima elektro-opreme i elektro-inženjering kompanijama, kao što je Simens, s obzirom da je strateški interes Kolubara metala da u Srbiji i inostranstvu nastupa kao proizvođač opreme za površinsku eksploataciju po sistemu „ključ u ruke“.

Kolubara metal bavi se projektovanjem, proizvodnjom, montažom i održavanjem rudarske i energetske opreme.

Simens je globalni lider u oblasti elektronike i elektrotehnike i sa 360.000 zaposlenih predstavlja jednu od najvećih i najstarijih kompanija na svetu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...