Pljevaljski Rudnik uglja u plusu

Izvor:   Portal Analitika / Mina busines

Na kraju ovogodišnjeg prvog kvartala pljevaljski Rudnik uglja ostvario je dobit od oko tri miliona evra.

Neto dobit pljevaljskog Rudnika uglja na kraju prvog kvartala ove godine iznosila je 2,98 miliona evra, što je 24,5 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.

Prihod Rudnika uglja za period od januara do kraja marta bio je 11 odsto veći u odnosu na uporedni period i iznosi 14,46 miliona evra, pokazuju podaci sa sajta Komisije za hartije od vrednosti (KHOV), a prenosi Mina busines.

Najveće učešće u poslovnim rashodima imali su troškovi zarada, naknada zarada i ostali lični rashodi koji su iznosili 4,27 miliona evra. Za njima slede troškovi materijala, amortizacije i rezervisanja i ostali poslovni rashodi.

Neraspoređena dobit kompanije iznosi 4,3 miliona evra. Ukupna aktiva kompanije porasla je 11,3 odsto na 106,75 miliona evra.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...