Rudar – sve primamljivije zanimanje

Izvor:   Tanjug

Na posao u U rudnicima Javnog preduzeća podzemne eksploatacije uglja Resavica čeka 2.000 rudara. Posao primamljiv zbog plate od oko 60.000 dinara.

U rudnicima Javnog preduzeća podzemne eksploatacije uglja (JP PEU) Resavica, u poslednje četiri godine zaposleno je 1.000 rudara, a na čekanju je 2.000 molbi, izjavio je državni sekretar Ministartsva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Zlatko Dragosavljević.

“Motiv su redovne i sigurne solidne plate, u proseku rudar zarađuje oko 60.000 dinara, a bezbednost je mnogo veća nego ranije,” kaže Dragosavljević ističući da “zahvaljujući takvim rudarskim platama opštine Lajkovac i Lazarevac imaju najveći prosek zarada.”

Inače JP PEU zapošljava oko 4.000 radnika, od kojih značajan broj u “najnerazvijenijim opštinama u Srbiji”.

“Nažalost, zapošljavanje ide sporo, jer možemo da primimo samo onoliko rudara koliko ih ode u penziju”, rekao je Dragoslavljević i istakao da “trenutno, zbog neizmirenih obaveza, u penziju ne može da ode 50 zaposlenih”.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...