Rudnik Kakanj dobio novi bager

Izvor:   capital.ba / Srna

U Rudniku mrkog uglja Kakanj, na površinskom kopu Vrtlište, pušten je u rad novi elektro-hidraulični bager. Ova i najavljene nove investicije omogućiće ovom rudniku povećavanje utovarnih kapaciteta.

Na površinskom kopu Vrtlište Rudnika mrkog uglja Kakanj pušten је u rad novi elektro-hidraulični bager, vredan 4,2 miliona konvertibilnih maraka, saopšteno je iz Elektroprivrede BiH.

Nabavka elektro-hidrauličnog bagera za potrebe rudnika Kakanj nastavak je kontinuiranog procesa dokapitalizacije putem koje Elektroprivreda BiH u ovaj rudnik planira da investira 66,9 miliona konvertibilnih maraka.

Vrednost do sada potpisanih ugovora za Rudnik mrkog uglja Kakanj veća je od 11 miliona konvertibilnih maraka a u toku je realizacija projekata u vrednosti od oko 30,3 miliona konvertibilnih maraka.

Mirsad Jašarspahić, direktor Rudnika mrkog uglja Kakanj rekao je da će upotrebom novog elektro-hidrauličnog bagera i nabavkom pet novih dampera, što se očekuje do kraja meseca, kakanjski bazen biti spreman za postojeće blokove u Termoelektrani i za novi blok 8.

Nova investicija Elektroprivrede BiH omogućiće rudniku Kakanj povećavanje utovarnih kapaciteta na površinskom kopu Vrtlište, što će doprineti povećavanju produktivnosti i efektivnijem usklađivanju tehnološke linije na utovaru uglja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...