Kineski rudari i dalje pod zemljom

Izvor:   Tanjug / Agencije

Zbog isparenja otrovnih gasova spasioci ni juče nisu mogu da dođu do 17 kineskih rudara, koje je u četvrtak zarobila eksplozija u rudniku uglja.

Grupa od 17 kineskih rudara zarobljena je već nekoliko dana pod zemljom, a spasioci su onemogućeni da dopru do njih zbog isparenja otrovnih gasova, javili su juče kineski mediji.

U četvrtak je eksplodirao gas u rudniku uglja u severoistočnoj provinciji Liaoning. Tada je na licu mesta poginulo pet rudara, dok je 17 zatrpano, prenosi AFP.

Zvaničnik nadležan za bezbednost rudnika izjavio je da spasioci ni juče nisu mogu da dođu do rudara zbog veoma visokog nivoa ugljen monoksida.

Spasioci i medicinsko osoblje i juče su bili na mestu nesreće i pokušavali da pomognu zarobljenim rudarima, javila je Sinhua.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...