Zima uzela svoj danak u RB Kolubara

Izvor:   rbkolubara.rs

U Rudarskom basenu Kolubara ledeni dani i obilne padavine uzele su svoj danak u realizaciji februarskih planova na svim kopovima.

U Rudarskom basenu Kolubara, prema proceni Službe za koordinaciju proizvodnje tokom februara je iskopano 2.140.000 tona lignita i 2.293.000 kubika otkrivke. Plan uglja je ostvaren sa 84, a jalovine sa 45 odsto.

Ledeni dani i obilne padavine uzele su svoj danak u realizaciji februarskih planova na svim kopovima. U poslednjoj nedelji stanje je stabilizovano i proizvodnja je normalizovana.

Popunjenost deponija TENT-a ugljem je 15. februara bila najkritičnija i iznosila je oko 15 odsto. Krajem februara deponije ove termoelektrane su bile popunjene 50 odsto u odnosu na bilans, dok je na deponijama TEK-a bilo 43 odsto bilansnih količina uglja.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...