Rudari - najčvršća karika u lancu sigurnosti srpskog energetskog sistema

J.P.

Iz godine u godinu rudari Elektroprivrede Srbije svojim radom dokazuju da su najčvršća karika u lancu sigurnosti srpskog energetskog sistema, rekao je Milorad Grčić, v. d. direktora Elektroprivrede Srbije, čestitajući 6. avgust, Dana rudara.

Rudari Elektroprivrede Srbije iz godine u godinu svojim radom dokazuju da su najčvršća karika u lancu sigurnosti srpskog energetskog sistema, poručio je Milorad Grčić, v. d. direktora Elektroprivrede Srbije čestitajući rudarima njihov praznik.

“Bez vas, rudara Elektroprivrede Srbije, koji radite u svim uslovima, 356 dana u godini - po ledu, kiši, snegu, vrućinama ne bi bilo moguće obezbediti stabilnu i sigurnu proizvodnju uglja i električne energije u Srbiji. Uz rudarski pozdrav Srećno želim vam dobro zdravlje i srećan Dan rudara”, kaže Grčić.

Rudari EPS-a ispunili su polugodišnje planove i predanim radom nadoknadili su zaostatak iz zimskog perioda, kada su ledeni talas i loši uslovi ometali otkopavanje uglja. Danonoćni rad rudarskog sektora omogućio je bolju proizvodnju u termoelektranama, koje su u trenutku veoma loše hidrološke situacije na Dunavu i Drini okosnica proizvodnje energije.

Grčić ističe da su u prvoj polovini ove godine rudari EPS-a iskopali su ukupno 17,5 miliona tona uglja, što je za jedan odsto više od plana. Proizvodnja uglja na kopovima Rudarskog basena Kolubara i kostolačkog kopa Drmno u periodu januar-jun 2017. godine je na nivou proizvodnje u istom periodu prošle godine.

“Očekujemo da će do kraja godine biti ispunjeni proizvodni planovi i u rudarskom sektoru i u proizvodnji i snabdevanju električnom energijom oko 3,5 miliona EPS-ovih kupaca. Rezultati iz prve polovine godine pokazuju da su planovi ostvarivi zahvaljujući vrednim i odgovornim zaposlenima u EPS-u. Zahvaljujući stručnosti, odgovornosti i posvećenosti svih zaposlenih i posebno rudara Elektroprivreda Srbije obezbedila je stabilno snabdevanje električnom energijom domaćinstava i privrede u Srbiji i tokom najtoplijih tropskih dana”, ističe Grčić u čestitki povodom 6. avgusta Dana rudara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...