Stara cena uglja

J.P.

EPS je cenu uglja za industriju i široku potrošnju iz Rudarskog basena Kolubara i Termoelektrana-kopova Kostolac vratio na nivo iz januara 2013. Godine. Ove godine neće biti poskupljenja uglja.

Izvršni odbor Elektroprivrede Srbije juče je doneo odluku da se cena uglja za industriju i široku potrošnju iz Rudarskog basena Kolubara i Termoelektrana-kopova Kostolac, vrati na nivo iz januara 2013. godine i da se u ovoj godini ne povećava. Odluka o zadržavanju stare cene uglja doneta je s obzirom da je izvesno da će doći do povećanja cene električne energije, saopšteno je iz EPS-a.

U EPS-u je procenjeno da zadržavanje cene uglja na nivou od pre dve godine značajno utiče na to da troškovi za grejanje tokom zimske sezone što manje opterete budžete domaćinstava građana Srbije. Nepromenjena cena uglja doprineće tome i da mnoga domaćinstva grejući se na ugalj ekonomski lakše prebrode narednu zimu. Tako će sada cena sirovog uglja iz Kolubare“ostati na nivou od 3.452,42 dinara po toni (sa uključenim porezom na dodatu vrednost), dok je cena uglja iz Kostolca 2.957,35 dinara po toni (sa PDV-om).

Iz Elektroprivrede Srbije podsećaju da oni ne mogu da utiču na cene kod prodavaca uglja, niti na cene transporta ovog energenta. "Korekcija cene uglja za industriju i široku potrošnju bila je predviđena i opravdana ekonomskim razlozima, ali pre nego što je bilo predviđeno da se koriguje cena električne energije od 1. avgusta," poručuju iz EPS-a.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...