Glodar 3 na suvom

BM

Prvi bager na kopu „Tamnava-Zapadno polje“, koji je tokom majskih poplava pretvoreno u jezero je, posle tromesečnog ispumpavanja vode, na suvom. Stručnjaci RB „Kolubara“ rade na sanaciji ovog rotornog bagera.

Rotorni bager „Glodar 3” koji je bio potopljen na površinskom kopu „Tamnava-Zapadno polje” je potpuno na suvom i u toku je sanacija ovog bagera. Ovo je prvi bager-glodar na „Zapadnom polju” do kojeg se stiglo nakon više od tri meseca isupumpavanja vode iz ovog kopa, navedeno je u saopštenju Elektroprivrede Srbije.

Na popravci, reparaciji i sanaciji delova, pored stručnih službi i zaposlenih iz ogranka „Metal” uključeni su i radnici radionica sva četiri površinska kopa. Čim je počelo ispumpavanje vode, na nivou RB „Kolubara” dogovoreno je da se u sređivanje i popravku opreme uključi što veći broj zaposlenih, kako bi se ovaj veoma složen i obiman posao završio kvalitetno i što pre.

Rotorni bager „Glodar 3” je bio na najvišoj koti ovoga kopa i radio je na otkopavanju otkrivke u okviru drugog BTO (bager-traka-odlagač) sistema. Nakon poplavnog talasa koji je u maju potopio tamnavske kopove, brzom reakcijom zaposlenih spasen je „odlagač 2” koji je radio u sprezi ovog proizvodnog sistema.

Rotorni bager „Glodar 3” je najveći rotorni bager koji je bio izuzetno pouzdan u proizvodnom procesu, a drugi BTO sistem na „Tamnava-Zapadnom polju” poznat je kao sistem na kome je prethodnih godina beležena prekoplanska proizvodnja i odlični proizvodni rezultati.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...