TENT raspisao tender za nabavka uglja

J.P.

Vlada Srbije je TENT-u dala saglasnost za uvoz lignite da bi obezbedila sigurnost snabdevanja potrošača tokom zime za slučaj gasne krize u Ukrajini, poremećaja na tržištu električne energije i mogućnosti da pojedine države proglase višu silu i time obustave isporuke električne energije koje su već ugovorene.

Privredno društvo „Termoelektrane Nikola Tesla“ Elektroprivrede Srbije raspisalo je juče poziv za nabavku lignita u periodu od novembra 2014. godine do kraja marta 2015. godine. Ovaj poziv je objavljen odmah po dobijanju svih saglasnosti i odobrenja od Vlade Srbije i drugih institucija.

Prednost nabavke uglja iz uvoza je sigurnost za slučaj gasne krize u Ukrajini, poremećaja na tržištu električne energije i mogućnosti da pojedine države proglase višu silu i time obustave isporuke električne energije koje su već ugovorene, navedeno je u saopštenju EPS-a.

Planirano je da PD TENT u novembru ove godine nabavi 150.000 tona, decembru 310.000 tona, kao i u januaru, dok bi u februaru 2015. godine ta količina bila 280.000 tona, a u martu 250.000 tona. Sve količine podložne su promeni od 20 odsto. Predviđena je i nabavka opcionih 500.000 tona i to u januaru do 180.000 tona, u februaru do 150.000 tona i u martu do 170.000 tona.

Tender je objavljen na internet stranicama PD TENT i JP EPS, a ponude bi trebalo da pristignu do 6. novembra 2014. godine.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...