Rusija oživljava proizvodnju luksuznih limuzina

M. Lazarević, PRAG

Ruski moćnici opet će se izgleda voziti nekad tako omiljenim ZIL-ovima i čajkama, ponovno pokretanje prozvodnje stajaće oko milijardu evra...
(ilustracija - čajka, model iz 1962.)

Uz blagoslov V.V. Putina, u Kremlj se vraćaju luksuzne limuzine ZIL i čajka iz domaće proizvodnje -  simboli statusa nekadašnjih sovjetskih moćnika. Pretpostavlja se da će sredstva za obnavljanje ove produkcije u visini od od 40 milijardi rubalja tj oko milijardu evra, dobiti domaće fabrike autmobila ZIL i GAZ, koje su svojevremeno  i proizvodile ove najprestižnije sovjetske modele.

cajka 1977

Čajka, model iz 1977.

Ozbiljno se bavimo obnavljanjem ove proizvodnje, izjavio je agenciji Interfax portparol Viktor Grekov. Po njegovim rečima, ne radi se samo o prozvodnji predsedničkih vozila, nego i servisnih i vozila u pratnji.

zil

Zil, model iz 2004.

Prema dobro informisanom listu Komersant, ruski projektanti će, međutim, morati da počnu opet od nule jer su ZIL-ove, čajke, volge... u garažama vlade i Kremlja zamenile marke Mercedes, BMW i Ford. Domaća automobilska industrija je prešla na licencnu montažu zapadnih modela ili na proizvodnu domaćih automobila niže srednje klase.

volga1956

Volga, model iz 1970. (proizvodnja počela 1956.)

Sada je, međutim, u Kremlju, uz argumentaciju da domaći funkcioneri treba da se voze u domaćim limuzinama,  preovladalo opredeljenje da se obnovi produkcija domaćih reprezentativnih, luksuznih modela. I to je onda obelodanjeno kada je blagoslov za tu preorijentaciju dao predsednik Putin...

volga1985

Volga iz !985. (model GAZ-24), sa dizel motorom

Istini za volju, taj predlog se pojavio još pre dve godine i upućen je na razmatranje i u domaće fabrike, ali je ostao dosad samo na papiru, iako je za taj projekat pokazala interesovanje i čuveni italijanski projektantski studio. Projekat je, međutim, pokrenut s mesta i ubrzani dogovori s povratkom Putina u Kremlj tj na funkciju šefa države.

volga sajber

Volga sajber, po licenci Krajslera, proizvođena 2008-2010.

Stručna javnost okleva da se izjasni povodom ovog plana. Pre svega, kako se ističe, glavno je pitanje kvaliteta – ukoliko se želi postići zapadni kvalitet, početna investicija bi trebalo da bude dosta veća.. 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...