LUSID ER - ELEKTROAUTO S NAJVEĆIM RADIJUSOM KRETANJA STIŽE U EVROPU

ML

Sa dva pogonska motora od 933 konjskih snaga ovaj auto prelazi čak 883 kilometara. To je najskuplji među električnim automobilima i u Nemačkoj košta 218 hiljada evra
(ilustracija, američki elektromobil lucid er)

Američka automobilska marka Lusid (Lucid) počinje ovih dana prve isporuke svog najnovijeg elektro-modela er drim (Air Dream) evropskim kupcima. Taj model je postao slavan zbog toga što od svih električnih automobila ima najveći radijus kretanja s jednim punjenjem. Sa dva pogonska motora od 933 konjskih snaga ovaj auto prelazi čak 883 kilometara.   

Uz ovaj model, stižu i prvi primerci snažnije varijante er rim edišn peroformans (Air Dream Edition Performance) od 1.111 konjskih snaga. Kod njih je radijus kretanja nešto manji - 861 km.

Razume se: ne radi se o nekakvom običnom  modelu, već o najskupljim među električnim. Na nemačkom tržištu košta 218 hiljada evra. Uprkos tome, ova limitirana edicija prodata je za samo jedan dan. Prodaju se zavisno od opremljenosti u stupnjevima pure, turing (Touring) i grand turing (Touring) u 13 zemalja - najvećih kupaca elektromobila u Evropi.

Autosaloni ovih automobila postoje na tri lokacije - u Ženevi, Minhenu i Hilversumu (Holandija).


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...