"Škoda" počela prodaju svog prvog suv elektro modela

M.L.

Cena osnovne verzije ovog modela iznosi nešto preko 1,2 miliona kruna tj nešto manje od 40 hiljada evra
(ilustracija, Prvi Škodin električni SUV model "enyaq iV".

Češka automobilska kompanija "Škoda auto", koja posluje u sastavu nemačkog automobilskog koncerna "Folksvagen" (Volkswagen)  počela je danas prodaju svog prvog električnog SUV modela "enyaq iV". Kako javlja češka agencija ČTK, u pretprodaji je već 400 kupaca naručilo ovaj automobila koji će im danas biti predat.

Cena osnovne verzije ovog modela iznosi nešto preko 1,2 miliona kruna tj nešto manje od 40 hiljada evra. U sedištu "Škode" u Mladoj Boleslav je održana promotivna akcija na kojoj je bilo moguće da interesenti isprobaju električni SUV prvenac ove industrije. "Enyaq iV" nudi radijus kretanja bez punjenja od 535 kilometara. U osnovnoj verziji ovaj model ima bateriju kapaciteta od 62 kwh, a u jačoj verziji bateriju od 82 kwh. Oko 90 posto kupaca u pretprodaji se odlučilo za jaču varijantu, koja je skuplja oko pet hiljada evra.

"Škoda" ima u Češkoj svoju mrežu za punjenje svojih modela elektrčnih modela, pored 226 javnih ili polujavnih stanica. Sada u Češkoj ima oko sedam hljada elektrmobila, kao i još oko 3,5 hiljada na hibridni pogon. Do kraja ove decenije predviđa se da će ih biti 220 odnosno 500 hiljada.

"Škoda" je lane prodala oko milion automobila, proizvedenih u tri fabrike u Češkoj, kao i pogonima u Slovačkoj, Kini, Rusiji, Indiji, Ukrajini i Kazahstanu.

 


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...