Prvi test hiperlupa – revolucija u saobraćaju?

ML

Mada hiperlup treba da omogući brzine od oko hiljadu kilometara na sat, za početak testiranja vozio je samo 172 kilometara na sat
(Virdžin hiperlup je predložio da se put od centra Bangalora do međunarodnog aerodroma Kempegovda spusti na deset minuta. Virdžin hiperlup, vodeći igrač u tehnologiji hiperlup, i Bangalore International Airport Limited, operater međunarodnog aerodroma Kempegovda i Indiji, potpisali su u septembru 2020. sporazum radi izrade studije izvodljivosti za predloženu liniju hiperlup)

Prva dva putnika juče su testirali u Nevadi revolucionarni način putovanja s takozvanim hiperlupom (hiperloop) kojim se putnici prevoze velikom brzinom u kapsuli koja se kreće cevima iz kojih je isisan vazduh.

U testu su učestvovali, kako javlja AP, dvoje vodećih stručnjaka u firmi Virdžin (Virgin) hiperlup - Džoš Džigl (Josh Giegel) i Sara Lučian  (Luchian), zaduženi za tehnologiju i za potrebe kupaca.

Mada hiperlup treba da omogući brzine od oko hiljadu kilometara na sat, za početak testiranja vozio je samo 172 kilometara na sat. Probna staza je bila dugačka 500 metara pa su tako probni putnici proveli u kapsuli samo 15 sekundi.

Virdžin hiperlup nije jedina firma koja razvija ovaj sistem saobraćaja ali je prva koja je testirala ovaj sistem sa ljudima kao putnicima.

Lučian je izjavila da je test bio "čudesna proba, psihički i fizički". Dodala je da je put bio "gladak" i da "nije podsećao na planinsku stazu".

Iza ideje hiperlupa stoji Ilon Mask (Elon Musk), poslovni pionir i vodeći industrijalac u proizvodnji elektormobila. On je, naime, prvi izašao sa idejom da se prenese sistem magnetskog voza u cevi iz kojih bi bio isisan vazduh. Na taj način omogućava se veliko ubrzanje u kretanju zato što u vakumu otpada aerodinamički otpor. Predloženi sistem koji bi, na primer, mogao da prevozi putnike između Lomdona i aerodroma Getvik (Gatwick) i Hitrou (Heathrow) ima dosta kritičara jer bi zahtevao veoma složeni sistem infrastrukture cevi iz kojih bio isisan vazduh.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...