Digitalizacija i transport - neophodnost, šansa i pretnja savremene tehnologije?

Željko Valentić

Promene usled digitalizacije predstavljaju veliku šansu, ali i pretnju - kako ih pretvoriti u poslovni uspeh
(ilustracija, Digitalizacija je jedan od glavnih prioriteta za železnički sektor i njegovu budućnost)

Danas se govori o pametnoj infrastrukturi, pametnim vozovima, pametnim gradovima o saobraćajnim i transportnim sistemima koji moraju biti pouzdani, efikasni, sigurni i ekološki prihvatljivi, a to više nije moguće bez njihove digitalizacije.

Jedan od pojmova koji obeležavju savremeni svet svakako je digitlizcija. Gotovo da ne postoji oblast ljudskog delovanja koja se danas ne nalazi pred izazovima ovog neizbežnog procesa.

Države i društva koja ne budu sposobni da digitalizuju svoje ekonomije, uskoro neće imati šta da traže na domaćem i svetskom tržištu. Ovo se posebno odnosi na transport koji je, u sve globalizovanijem, urbanom svetu, postao krvotok i pokretač ekonomije, nesmetane komunikacije robe, ljudi i ideja.

huavej-vlada-srbije-

BEOGRAD (Srbija), 15. maja 2017. (SeeNews) - Vlada Srbije saopštila je da kineska kompanija za telekomunikacionu opremu i usluge Huawei planira da počne da nudi svoje ICT rešenje Smart City u Srbiji

Šta čini Srbija?

Čini se da je Srbija na vreme shvatila značaj i neophodnost ovog procesa. Pored ostalog, sa Kinom je 2009. godine potpisan Sporazum o ekonomsko-tehničkoj saradnji u oblasti infrastrukture. Na osnovu tog sporazuma, kineska kompanija Huavej (Huawei) 2017.godine, potpisala je nekoliko sporazuma sa ministarstvima Vlade Republike Srbije. Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) instalira 1.000 kamera za prepoznavanje lica i registarskih tablica, ponovo je aktuelan sporazum između MUP-a i Huaveja koji predviđa uvođenje eLTE tehnologije, tj. inteligentog video nadzora u Srbiji. Ministarstvo prosvete Srbije je iste godine potpisalo sa kineskom kompanijom Sporazum o strateškom partnerstvu za razvoj informacione i komunikacione infrastrukture u obrazovnim institucijama. Huavej je tom prilikom u Vladi Srbije predstavio i mogućnost saradnje na uspostavljanju "G oblaka" (Government cloud), koji bi objedinio infrastrukturu podataka i komunikacije za sve državne organe i ponudio sve aplikacije koje su potrebne državnim organima za njihovo poslovanje. Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i Huavej su, takođe, 2017. potpisali Sporazum o izgradnji bazne infrastrukture širokopojasnog interneta u Srbiji. 

Srbija je sa kompanijom Huavej sarađivala i na Gradskom data centru u  Kragujevcu, puštenom u rad u martu 2020, u kome će se čuvati podaci gradskih uprava, javnih preduzeća i ustanova i obezbediti povezivanje sa republičkim bazama podataka. Huavej je i strateški partner Vlade Srbije u uvođenju različitih gradsko-komunalnih servisa u okviru projekta „Pametan grad“. 

Huavej tehnologije, inače, pomažu u dizajniranju i primeni pametne infrastrukture za transport - od železničke i gradske železničke mreže do pametnih aerodroma - koristeći računarstvo u oblaku, velike podatke, Internet stvari (IoT), agilno umrežavanje, eLTE i GSM-R. Promovišući povećanu upotrebu IKT u transportnoj industriji, Huavej pomaže u optimizaciji usluga prevoza, čineći putovanja pogodnijim, sigurnijim i efikasnijim.

huavej-inov-centar-

Beograd, 15. septembra 2020. Kineska kompanija za telekomunikacionu opremu i usluge Huavei otvorila je centar za inovacije i razvoj u glavnom gradu Srbije Beogradu

Digitalizacija i železnica

Železnički sektor takođe, se suočava sa ogromnim izazovima. Novi konkurenti dolaze iz Azije, dovodeći u pitanje istorijsko liderstvo Evrope na ovom planu i železnička industrija mora hitno preduzeti konkretne korake ka poboljšanju svoje konkurentnost. Niskotarifne aviokompanije i autobusi za velike daljine postaju sve povoljnija alternativa železničkom prevozu, dok sve veći uspeh novih poslovnih modela poput Ubera ima veliki uticaj na gradski prevoz. Potrebe građana takođe, se drastično menjaju. Mobilne aplikacije i informacije u realnom vremenu postaju deo svakodnevnog života, podstičući putnike da traže visok nivo usluga za svoje putovanje.

Stručnjaci znaju da glavne tehnologije i rešenja koja su posljednjih godina ubrzale digitalne transformacije u železničkom sektoru, predstavljaju: Internet stvari (IoT), Cloud Computing, Big Data Analitics (BDA) i automatizacija i robotika.

digit-zeleznice-ciljev

Digitalni izazov za železnički sektor - kako povezati korisnike, operatere, vozove i infrastrukturu i omogućiti u tome mrežne efekte

Digitalzacija je jedan od glavnih prioriteta za železnički sektor i njegovu budućnost, jer digitalna transformacija pruža velike mogućnosti, da ovaj sektor svojim korisnicima ponudi visoko efikasne i atraktivne transportne opcije. Pri tome, treba naglasiti da digitalizacija nije samo prelazak sa elektromehaničkih na elektronske uređaje već, pre svega, opšta promena načina razmišljanja koja omogućava deljenje resursa, konsolidaciju poslovnih rešenja i stvaranje nove vrednosti železničkih usluga unutar i izvan železničkih ekosistema. Takođe, treba istaći da je digitalni izazov za železnički sektor - kako povezati korisnike, operatere, vozove i infrastrukturu i omogućiti u tome mrežne efekte.

Evropska strategija za digitalne železnice, objavljena u martu 2016. godine, u saradnji međunarodnih železničkih organizacija CER, CIT, EIM i UIC, određuje glavne oblasti uspostavljanja digitalnih tehnologija u železničkom ransportu. Pri čemu je suština u povezivanju železnica i mogućnosti povezivanja svih učesnika u transportu na način koji bi svima omogućio značajne koristi:

Putnicima će, na primer, u železničkom i drumskom saobraćaju biti obezbeđeno putovanje od “vrata do vrata” i onlajn pomoć tokom putovanja, bilo gde i bilo kada. Zahvaljujući digitalizaciji, železnice će postati okruženje u kojem korisnici doživljavaju novo iskustvo pre, tokom i nakon putovanja, jer se nude internetske i zabavne usluge u vozovima, kako bi odgovorile na povećanu potražnju kupaca. Putnici u železnici često biraju putovanja železnicom u odnosu na druge načine zbog svoje mogućnosti pristupa Internetu kako bi svoje telefone, tablete i laptopove koristili za razonodu i posao. Ovo ne samo da predstavlja ključnu konkurentsku prednost za železnicu, već povećava i zadovoljstvo kupaca  kako je internet stalno dostupan u železničkim mrežama.

Prevoz putnika i tereta biće potpuno preoblikovani autonomnim vozilima i digitalizovanim saobraćajnim sistemima. Proizvođači železničke opreme moraće da se bave inovacijama i da postignu najviše troškovne i energetske efikasnosti, dok će železnička preduzeća dobijati neophodne podatke u realnom vremenu (trenutna upotreba kapaciteta) kako bi optimizovali sistem i smanjili troškove.

Pretnje i šanse pretvoriti u poslovni uspeh

Internet stvari (IoT) i digitalizacija predstavljaju mrežu fizičkih objekata, vozila, zgrada u koje su ugrađeni razni senzori, softver i konekcija na mrežu kako bi ti objekti mogli da sakupljaju i razmenjuju podatke. IoT omogućava da uređaji budu daljinski kontrolisani preko postojeće mrežne infrastrukture, što dalje omogućava veću direktnu integraciju fizičkog sveta sa računarskim sistemima, a to rezultira kroz povećanu efikasnost, tačnost i ekonomske koristi.

Digitalnim inovacijama bave se poznate svetske kompanije a interesantan primer njihove inovativne primene predstavalja slučaj hirurga sa klinike na otoku Hajnan, na jugu Kine, koji je, uz pomoć Huavej 5G tehnologije izveo operaciju na udaljenosti od tri hiljade kilometara, ugradivši neuralni stimulator u mozak pacijenta koji se nalazio u pekinškom kliničkom centru. Zahvat je trajao tri sata, a hirurg je nakon obavljene operacije izjavio da skoro da nije ni imao osjećaj da je pacijent toliko udaljen. Samo nekoliko dana pre, uz pomoć iste tehnologije, hirurg iz Pekinga uspešno je operisao jetru pacijentu u bolnici u Šenženu (Shenzhenu), na razdaljini od dve hiljade kilometara. Huavej je inače, poznat po tome što je  poslednjih godina uložio znatna sredstva u razvoj 5G mreže koja za cilj ima da se u bliskoj budućnosti ostvare idejna rješenja kao što su samoupravljajući automobili, pametni kućni aparati i drugi složeni digitalni internet sistemi.

U svakom slučaju, velike promene kucaju na vrata, promene koje mogu da znače veliku šansu, ali i pretnju za sve. Vrata bi trebalo širom otvoriti, a pretnje i šanse pretvoriti u poslovni uspeh privrede, društva i svakog pojedinca. Druge opcije ne bi trebalo ni uzimati u obzir.


Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:

Komentari koji sadrže uvrede, omalovažavanje, nepristojan govor, pretnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Zadržavamo pravo izbora ili skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Web časopis BalkanMagazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije Web časopisa BalkanMagazin.

captcha image
Reload Captcha Image...