Kina: krenuo prvi "pametni" super-brzi voz

M. L.

Ovaj voz, bez mašinovođe, koji se kreće se brzinom od 350 kilometara, potvrđuje kinesku domimaciju u svetu u pogledu razvoja super-brze železnice
(foto, Unutrašnjost "pametnog" voza)

Dva do dva i po sata putovanja između Pekinga i mesta Jen-čing i Čang-tia-kšu (Zhangjiakou) skraćena su sada na 47 minuta - otkad na njima saobraća prvi super brzi voz na svetu bez mašinovođe. Ove destinacije su, kako piše server SiEnEn (CNN), ključne za održavanje zimskih olimpijskih igrara 2022. godine.

Na razvoju ovog jedinstvenog voza kineski državni proizvođač lokomotiva i vagona i nacionalni železnički prevoznik CRH radili su četiri godine. Dosad je već proizvedeno šest ovakvih vozova, a od kraja prošle godine uključeni su u sobraćaj, uz ostalih 30 superbrzih kompozicija koliko ih već ima u kineskoj železnici. Karte u "običnom vozu" koštaju, zavisno od dužine deonice i od klase, od 11 do 33 dolara. a u "pametnom" od 12 do 38 dolara. U ovom drugom, rezervacije se moraju učiniti najmanje dva dana pre putovanja.

kina-linija-voza-mapa

Prva linija "pametnog voza": putovanje do Pekinga skraćeno sa tri sata na 47 minuta.

"Pametni voz", u skladu sa svojim imenom, putnicima omogućuje korišćenje 5G signala u svim vagonima, "inteligentno osvetljenje" i 2.718 senzora koji u realnom vremenu prikupljaju podatke o putovanju i služe za otkrivanje svake eventualne abnormalnosti u toku vožnje. Svako sedište je opremljeno kontrolnim ekranom, koji funkcioniše na dodir, i bežičnim priključenjem za punjenje mobilnih telefona i drugih elektronskih uređaja. Enterijer je već prilgođen zimskim olimpijskim igrama, tojest potrebama sportista i novinara, pre svega.

Iako ovi vozovi nemaju mašinovođe (jer se sve operacije u saobraćaju obavljaju automatski), mašine kontrolišu na daljinu stručnjaci državne železnice. Za kontrolu ulaska putnka se koristi tehnologija raspoznavanja lica a roboti, za kontrolu prtljaga.  

Uvođenje ovakvog voza u saobraćaj potvrđuje prvenstvo Kine u pogledu razvoja železnice u svetu. Ova zemlja ima sada modernu mrežu od 35 hiljada kilometara pruga na kojoj saobraća i najbrži voz na svetu – šangajski "maglev" sa brzinom od 431 kilometar na sat.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...