Najbrži auto na svetu biće uskoro električni – Pininfarina Batista

M.L.

Ubrzanje od nule do stotke ovaj automobil od 1.900 konjskih snaga postiže za samo dve sekunde
(ilustracija, novi elektromobil - brži od svih)

Elektromobili su još daleko od toga da potisnu sa puteva klasične tj automobile s motorom na untrašnje sagorevanje ali zato već najbrži automobil, homologizovan za vožnju na postojećim putevima, jeste električni model - Pininfarina Batista (Battista), koji je ova italijanska firma – proizvođač nazvala po svom osnivaču.

To je, kako se stručno kaže, hipersport koji će se pojaviti na tržištu iduće godine. Kako opisuje italijanska agencija ANSA, ovaj auto ima elektromotor snage od 1.900 konjskih snaga, ubrzanje od nula do 100 km na sat postiže za svega dve sekunde, po čemu je startniji od vozila formule jedan, postiže brzinu od preko 350 km/h...  A sve to bez ikakvih štetnih emisija i uz radijus kretanja na jedno punjenje baterije od 450 kilometara.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...