Mask nudi svima besplatno tehnologiju „Tesle“

ML

Ovime vlasnik najvećeg svetskog proizvodjača elektro-automobila želi da pomogne ubrzanom snižavanju emisija štetnih gasova u svetu
(foto, Ilon Mask, vlasnik američke fabrike elektromobila "Tesla")

Tehnološki magnat Ilon Mask (Elon Musk) saopštio je sinoć, kako javlja agencija AFP, da svako može besplatno da kopira tehnologiju kompanije Tesla za proizvodnju elektromobila. On je to izneo u svom Tviteru pod naslovom "Svi naši patenti pripadaju i vama".

Ovaj iznenađući pristup patentima on je obrazložio time da će se na taj način znatno povečati broj elektromobila i time smanjiti emisije CO2. "Teslu smo stvorili upravo zato da bismo ubrzali postizanje održive budučnosti a to se upravo i dešava".

Tesla se, uprkos lanjskom povećanju produkcije elektromobila, suočava i dalje s finanijskim problemima. Godina je završena s gubitkom od milijarde dolara što je, ipak, uspeh jer je 2017. minus u poslovanju iznosio skoro dve milijarde. Za ovu godinu Mask je za Teslu postavio ambicioni plan – povećanje isporuke elektromobila tržištu za 45 do 65 posto, u odnosu na prošlu godinu. Krajem prošle godinu počela je gradnja nove fabrike elektromobila Tesle u Kini, najvećem svetskom tržištu automobila.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...