U Kini lane prijavljeno 1,38 miliona patenata - najviše na svetu

M.L.

Ova zemlja po patentima, već sedam godina uzastopno, sve ubedljivije prednjači u svetu

U Kini je, prema upravo objavljenim podacima Svetske organizacije za  intelektualnu svojinu (WIPO -  World Intellectual Property Organization), prijavljeno prošle godine rekordnih 1,38 miliona patenata. Po broju patenata ova zemlja prednjači poslednjih sedam godina i to sve ubedljivije.

Prema WIPO, lane je u celom svetu prijavljeno 3,17 miliona patenata tj oko šest posto više nego 2016. U Sjedinjenim Državama, koje su po broju patenata bile na prvom mestu do 2011, prijavljeno je lane oko 607 hiljada patenata tj manje od polovine nego u Kini. Na trećem mestu je Japan sa 318 hiljada patenata.

U prvoj petorci su još i Evropska unija i Južna Koreja. U Aziji je prijavljeno skoro dve trećine svih patenata u svetu. Pre deset godina je to bila polovina.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...