Folksvagen najavljuje revolucionarni zaokret

M. L.

Najveća automobilska kompanija na svetu uložiće u naredne četiri godine 44 milijarde evra u razvoj elektromobila i autonomnih vozila. Električni kompakt I.D. stajaće koliko i sadašnji golf
(ilustracija, elektromobil koji će zameniti popularni golf u proizvodnji Folksvagena)

Nemački automobilski koncern Folksvagen (VW - Volkswagen) najavljuje najveće promene u svojoj istoriji. Posle zasedanja Nadzornog odbora saopšteno je da se ovaj najveći svetski proizvođač okreće ka prozvodnji vozila na ekološki pogon, tj uglavnom prema elektromobilima, i tzv autonomnim vozilima. U njihov razvoj uložiće se u naredne četiri godine 44 milijarde evra što ovaj period čini najintenzivnijim u razvoju u istoriji kompanije.

VW, kako je saopšteno, planira da do 2025. poveća broj svojih električnih modela sa sadašnjih šest na više od 50. A električni kompakt I.D. stajaće gotovo koliko Golf dizel, tojest oko 18 hiljada evra.

vw-I.D-buzz-s

Elektromobil Folksvagena, naslednik legendarnog kombija-transportera VW

Najavljene su i organizacione promene unutar koncerna. Do 2023, proizvodnja "pasata" preseliće se u Kvasine u Češkoj gde se proizvodi Škodin model "superb". Rešenje za zadovoljavanje povećane tražnje za Škodinim automobilima potražiće se u gradnji nove fabrike u inostranstvu, a kao kandidati za dobijanje ove investicije pominju se Rumunija, Bugarska i Turska.

Lokacije sadašnjih fabrika VW u Emdenu i Hanoveru rezervisane su za proizvodnju elektromobila koja će početi 2022. Kompanija zaposlenima garantuju radna mesta do 2028. ali ih upozorava da će kasnije biti potreban manji broj ljudi. Proizvodnja elektromobila, kako se objašnjava, traži manje živog ljudskog rada nego klasičnog automobila.

U prvom talasu biće predstavljena tri elektrmobila – hečbek, MPV u stilu legendarnog VW transportera i kros-over. Već iduće godine biće predstavljen prvi serijski elektromobil VW nove generacije na platformi MEB. Biće to I.D. - predstavnici VW ga porede po značaju s lansiranjem bube pre II svetskog rata. Na toj platformi do 2022. lansiraće se čak 22 modela i proizvešće u prvom talasu oko 10 miliona elektromobila, koliko sada iznosi godišnja produkcija koncerna. U planu je, međutim, čak 50 miliona elektromobila u periodu od četiri-pet godina.

Upravo za tih 50 miliona auta obezbeđeno je, kako je istakao šef koncerna Herbert Diess, 50 milona baterija koje koštaju oko 50 milijardi evra.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...