EU priprema podršku proizvodnji baterija za elektromobile

M.L.

Uložiće milijarde evra kako bi se uhvatio korak u razvoju proizvodnje baterija u čemu sada ubedljivo dominira Kina
(foto, Fabrika lititjum baterija američke firme Tesla u Nevadi)

Evropska unija priprema podršku za proizvodnju baterija – kao prvi korak formira se Fond za koji je izdvojeno 200 miliona evra, ali se u podršci računa, kako piše Fajnešnel Tajms (The Financial Times), s milijardama evra.

Brisel, prema ovom listu, strahuje da bi automobilska industrija u Uniji, koja zapošljava preko 13 miliona ljudi, mogla zbog zavisnosti od baterija iz Azije da izgubi trku na tržištu elektro-automobila koja se zahuktava.  Trenutno, 80 posto sadašnjih i planiranih kapaciteta za prozvodnju baterija nalazi se u Aziji, prema podacima Blumberga, a samo u Kini 69 posto. U SAD je ostatak od 15, a u EU još samo četiri procenta. 

Nudi se pet tipova finansiranja. Zemlje-članice mogu projekte finansirati sa čak 100 posto ako se radi o zajedničkom projektu više zemalja. Iz Fonda EU Horizont, pored pomenutog izdvajanja za baterije od 200 miliona, uložiće se i 800 miliona za uređaje koji služe da firme predstave svoje svoje mogućnosti i proizvodne planove. Regioni, koji nameravaju da podrže ovaj sektor, mogu da zatraže sredstva od regionalnih fondova do ukupne visine od 22 milijarde evra. Evropski fond za strategijske investicije (EFSI) je spreman da učestvuje u gradnji tzv megafabrika (megafactory) baterija kakvu ima, na primer, američka kompanija Tesla. Kako je izjavio potpredsednik Evropske komisije za energetsku uniju Maraš Šefčovič, u kooperantski lanac je sada uključeno 260 kompanija a ambicije za gradnju megafabrika imaju četiri četiri grupacije.   

Došlo se do nove recepture elektrolita, zahvaljući čemu bi trebalo da se sasvim eliminiše opasnost od eksplozije baterija. Francuski proizvođač baterija Saft sarađuje sa kompanijama Simens (Siemens), Solvej (Solvay) i Manc (Manz) na razvoju jevtinijih i moćnijih baterija. Serijska proizvodnja bi trebalo da počne najdalje za sedam godina. Firma Nortvolt (Northvolt) je od Evropske investicione banke (EIB) uzela kredit od 52,5 miliona evra za postavljanje linije za predstavljanje uređaja i istraživačkih kpaciteta u vrednosti od 100 miiona evra koja bi trebalo da bude gotova iduće godine. Centralni cilj jeste da se do 2023. izgradi najveća evropska fabrika s godišnjim proizvodnjom baterija od 32 gigavat-sata. Kompanija Unikor (Unicore) već gradi u Poljskoj fabriku za prozvodnju katodnih materijala koja bi trebalo da bude otvorena 2020. Očekuje se da narednih dana nemački proizvođač baterija Varta i američka kompanija Ford saopšte nameru da zajednički izgrade fabriku za proizvodnju auto-baterija. 

Nedostatak sirovina rešavaće se i reciklažom stare elektronike. Ubrzano se radi na pripremama za otvaranje nalazišta kobalta, litijuma, grafita nikla u Francuskoj, Finskoj, Portugalu, Španiji i Češkoj.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...