PowerUP! takmičenje energetskih startapa po prvi put u Srbiji

BM

Srpski proizvodi koji su budućnost svetske energetike

U saradnji Startita i evropske kompanije InnoEnergy, po prvi put u Srbiji, 22. maja u Beogradu biće organizovano takmičenje PowerUp! Na ovom događaju predstaviće se najuspešniji domaći startapi iz oblasti energetike, dok će najbolji imati mogućnost da u junu u Pragu, na centralno-evorpskom takmičenju, osvoji investicije od 30.000 do 150.000 evra.

Na lokalnom takmičenju u Beogradu, biće predstavljeni proizvodi koji su u pravom smislu reči budućnost u oblasti čiste tehnologije i energetske efikasnosti.

Biće predstavljena online platforma koja omogućava potrošačima da zaključe ugovor za snabdevanje električnom energijom na najbrži i najsigurniji način, i to po najpovoljnijim cenama struje. Takmičari će pokazati kako funkcioniše specijalna mobilna aplikacija čiji podaci pomažu pri uštedi i smanjenju troškova električne energije, kao i uređaj za balansiranje i upravljanje električnom potrošnjom u sistemima koje pokreće solarna energija.

U cilju zaštite životne sredine, jedan od takmičarskih timova govoriće o specijalno dizajniranom interaktivnom sistemu, koji donosi novine u olakšavanju procesa reciklaže.

Takođe, ovo će biti i prilika da se predstavi i međunarodno patentirana sprava za iskorišćenje energije vetra, koja ima neprevaziđenu prednost nad bilo kojom trenutuno postojećom vetroturbinom.

Srbija je, inače, jedina zemlja izvan Evropske unije čiji potencijal za razvoj inovacija iz energetike su prepoznali stručnjaci iz ove oblasti.

Startit i InnoEnergy najbolje srpske statrape predstavljaju 22. maja u 18 časova, na Dorćol platzu, Dobračina 59.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...