Ruska policija i vojska opremaju se elektromotociklima

M. L.

Elektro-motocikle snage 15 kilovata, koji bez punjenja mogu preći 150 kilometara, proizvodi industrija naoružanja Kalašnjikov, a prvi će se pojaviti u javnosti na Svetskom prvenstvu u fudbalu
(Elektromotocikl "kalašnjikov", verzija za policiju)

Ruski proizvođač oružja Kalašnjikov, poznat u svetu pre svega po istoimenoj automatskoj pušci, počinje ovih dana proizvodnju prvih ruskih elektrmotocikala za potrebe vojske i policije. Ovi motori, kako javlja TASS, imaju snagu od 15 kilovata i mogu preći 150 kilometara bez punjenja baterija, a u  javni saobraćaj će se uključiti po prvi put tokom Svetskog prvenstva u fudbalu koje počinje krajem juna u Rusiji.

rus-kalashnikov-electric-moto-hala

Pogon za proizvodnju elektromotocikala Kalašnjikov u Ižmašu u gradu Iž

Prethodno se šef koncerna Kalašnjikov Aleksej Krivoručko, još sredinom prošle godine, pohvalio novinarima da je Ministarstvo odbrane isporobalo elektromotocikle i da je sasvim zadovoljno. Nešto kasnije motocikli su predstavljeni na izložbi „Armija 2017.“ u Moskvi.

rus-motocikl-kalasnjikov-izz

Model motocikla iz 1928. godine iz Ižmaša

U koncernu Kalašnjikov imaju dosta prethodnih iskustava u proizvodnji motocikala. Naime, u pogonima preduzeća Ižmaš u Iževsku svojevremeno su se, zajedno s „kalašnjikovima“, dugo proizvodili i motockli marke Iž čija je proizvodnja prestala pre desetak godina.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...