Elektro-šleper "Tesle" troši struju koliko 4.000 domaćinstava!

M. Lazarević

Dovodi se u pitanje smisao ovog projekta ali i sadašnja "elektrogroznica" u automobilskoj industriji. Iz "Tesle" zasad odibijaju da komentarišu ove računice o potrošnji struje
(foto, elektrokamion firme Tesla, nazvan Semi)

Šleperu na električni pogon, koji je nedavno predstavila kompanija "Tesla", treba za jedno punjenje baterija, isto onoliko eneregije koliko za to vreme potroši 4.000 domaćinstava. Do tog zaključka, kako izveštava Fajnešnel Tajms (The Financial Times) došla je konsalting firma Aurora enerdži riserč (Energy Researh) čime je ozbiljno dovela u pitanje smisao ovog projekta i upozorila na generalni problem elektrfiikacije drumskog saobraćaja.     

Šleper Semi (Semy), prema navodima iz "Tesle", može na jedno punjenje baterije do 30 minuta, da pređe 643 kilometara za šta potroši oko 1.600 kilovata što je ravno potrošnji tri do četiri hiljade domaćinstava tokom pola sata, izjavio je šef ove konsalting firme Džon Federsen (John Feddersen). Ovu konsalting firmu je, inače, 2013. osnovala grupa profesora Oksfordskog univerziteta.

Predstavnici "Tesle" odbili su da komentarišu ove kalkulacije. Šlepere ova firma, svetski lider u proizvodnji elektromobila, namerava da počne da prodaje iduće godine ali nije saopštila kada će za njih postaviti i stanice za punjenje baterija.

Federsen je ovaj primer uzeo da bi upozorio na neophodnost šire diskusije o infrastrukturi i široj energetskoj politici koja se nameće u vezi sa realizacijom ovog projekta.

"Postoje pametni i glupi načini kako da se ovi kapaciteti uvrste u sistem ali, bilo kako bilo, svaka potpuna ili šira elektrfikacija drumskog saobraćaja zahteva velike investicije u infrastrukturu".

Ovim povodom stručnjaci ukazuju i na činjenicu da punjenje baterije kamiona za pola sata, pretpostavlja tehnologiju do kakve se još ni izdaleka nije došlo. Najbrže stanice za punjenje imaju snagu od samo 450 kilovata.

Ukratko, kako je nedavno upozorio i čuveni Masučertski tehnološki institut (MIT), ne sme se u ovu "elektrorevoluciju" u putničkom prevozu "ići grlom u jagode" i stvarati nekakvu "elektro - groznicu". Jer, ni sama struja nije bezemisiona, što se često gubi iz vida (proizvodi se, uglavnom, iz fosilnih izvora, koji imaju veliku težinu u zagađivanju i globalnom zagrevanju planete). 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...