Folksvagen investira u narednih pet godina 72 milijarde eura

M. L.

Najveći deo ulaganja (34 milijarde evra) biće usmeren u elektromobile i automobile bez vozača
(foto, popularni Folksvagenov model "golf", ne električni pogon)

Najveća evropska industrija automobila Folksvagen (VW-Volkswagen), do kraja 2022, investiraće 34 milijarde evra u elektromobile i automobile bez vozača. Ukupne investicije ovog koncerna, koji se na čelu najvećih automobilskih firmi smenjuje već nekolkiko godina s japanskom Tojotom, (Toyota), iznosiće u tom petogodiišnjem periodu 72 milijarde evra.

Prema saoštenju, izdatom posle sednice nadzornog odbora, koje prenosi nemačka agencija DPA, ove masivne investicije treba da učvrste vodeći položaj VW među svetskim proizvođačima automobila i to, pre svega, preko razvoja proizvodnje elektromobila.

Volkswagen se, inače, sve do nedavnog skandala sa lažnim predstavljanjem emisija iz motora u automobilima ovog koncerna, nije mnogo bavio razvojem elektromobila. Taj skandal, koji je koncern koštao nekoliko desetina milijardi dolara i čiji konačni račun još nije zatvoren, kao i uvođenje kvota elektrčnih automobila u Kini, koja  je najveće svetsko, pa i za VW, automobilsko tržište - naterali su šefove koncerna na zaokret u razvoju prema električnim autima.

Kao prioritetni cilj postavljeno je da VW do kraja ovog petogodišnjeg perioda mora postati svetski lider u produkciji elektro-auta. Rukovodstvo koncerna se obavezalo da će, za sve više svojih modela, nuditi trištu verzije na električnu pogon, a do 2030, električnu verziju morao bi da ima svaki model VW.

Ovi planovi zahtevaju krupna prestrojavanja tako da će zavod u Cviku biti transformisan i u njemu će se isključivo proizvoditi elektromobili na platformi MEB. Produkcija najprodavanijih modela "pasat" i "golf" koncentrisaće se u Emdenu, odnosno u Volfsburgu.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...