Prvi "Škodin" elektromobil

M.L.

"Felicia e" na elektropogon pojaviće se "u nekoliko narednih godina" plaformu za elektromobile koncerna "Folksvagen"
(ilustracija, verovatni izgled buduđeg elektromobila, foto - Aito tip)

Nemački "Auto bild" i češki polumesečnik "Auto tip" objavljuju planove češke industrije automobila "Škoda" - koja od 1992, posluje u sastavu nemačkog koncerna "Folksvagen" (Volkswagen-VW) - u pogledu razvoja elektromobila. Ne precizira se kada bi tačno trebalo da se pojavi na tržištu prva "škoda" na elektropogon  (dosta neodređeno se najavljuje "u nekoliko narednih godina") ali se tvrdi da će se taj prvi model zvati "felicia" - upravo isto onako, kao što se zvao prvi model "Škode", lansiran 1996, tj četiri godine po ulasku u nemački koncern. A da bi bilo jasno da se radi o elektromobilu i to "čisto" električnom, a ne "hibridom", celi naziv glasiće - "felicia e".

Ta "škoda" dobiće plaformu za elektromobile koncerna VW sa oznakom MEB koja je već predstavljena javnosti prilikom predstavljanja koncepta Foksvagen I.D. "Škoda e" će sa serijskim modelom, koji se priprema na osnovu tog koncepta, deliti sva glavna tehnnička rešenja. Za taj serijski model predviđen je radijus kretanja od 400 do 500 kilometara s jedinm punjenjem baterija, motor od 125 kilovata, smešten pozadi, i baterije duž auta ispod poda.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...