Tesla gradi fabrike za nove modele elektromobila

M. L.

Postojeća fabrika u Frimontu je postala pretesna. Tesla je sada već, prema tržišnoj kapitalizaciji, najveća američka automobilska kompanija
(Ilustracija, Unutrašnjost Teslinog Modela 3)

Vodeći američki i svetski proizvođač elektromobila Tesla planira gradnju novih prozvodnih kapaciteta, jer je postojeća fabrika u kalifornijskom Frimontu postala tesna za nove modele. U novoj fabrici bi se prozvodio novi model krosover Y koji bi na tržištu trebalo da se pojavi 2019, saopštio je akcionarima generalni direktor i najveci akcionar Tesle Ilon Mask (Elon Musk).

U postojećoj fabrici u Frimontu se, kako piše agencija Blumberg (Bloomberg), proizvodi sedan Model 5, krosover Model X i ima mesta još samo za linije za produkciju budućeg novog Modela 3.

tesla-model-x-s

Teslin Model X krosover

"Za Model Y nikako nema mesta u Frimentu, moramo graditi novu fabriku za njega", precizirao je Mask koji se u američkoj javnosti već doživljava kao ono što je nekada bio Henri Ford za razvoj klasične auto-industrije. To se potvrđuje i na tržištu - ove godine je Tesla postala vodeća američka automobilska kompanija po tržišnoj kapitalizaciji (zbir tržišne vrednosti akcija). Rastu akcija Tesle posebno je doprinela očekivana visoka tražnja za Model 3, koji će biti osetno jevtiniji od prethodnih.

Dok modeli elektromobila bivaju sve jevtiniji, gradnja nove fabrike biće znatno skuplja. Tesla je u Frimontu kupila 2010. od japanske Tojote (Toyota) fabriku za svega 42 miliona dolara jer je veliki deo hala i opreme bio uništen u požaru. Procenjuje se, međutim, da će nova fabrika Tesle, koja će najverovatnije biti postavljena u Nevadi, koštati oko pet milijardi dolara. Mask planira da izgradi između 10 i 15 takvih gigafabrika elektromobila.

Narednog meseca u Tesli treba da počne proizvodnja Modela 3, a krajem septembra javnosti će se predstaviti prvo električno teretno vozilo. Taj teretnjak biće postavljen na vlastitoj platformi i za njega bi, tvrdi ovaj inovator i preduzetnik, mogao biti interes čak i veći nego za Model 3.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...