Daimler počeo gradnju prve nemačke fabrike automobilskih baterija

Milan Lazarević

Fabrika će kostati preko pola mila milijarde evra i treba da ubrza razvoj industrije električnih automobila koji bi u Nemačkoj najkasnije do 2030. trebalo da istisnu produkciju klasičnih vozila na naftu i benzin
(foto, Nemačka kancelarka Angela Merkel u ponedeljak 22. maja, u mestu Kamenec sa rukovodstvom Mercedesa na mestu buduće fabrike autobaterija)

Nemački auto-industrijski koncern Daimler AG (raniji naziv Daimler Benz - proizvođač Mercedesa, autobusa, kamiona...) počeo je ovih dana gradnju prve nemačke fabrike automobilskih baterija u mestu Kamenec u istočnoj Saksoniji, između Drezdena i granice sa Češkom (ime mesta je očito lužičko-srpskog porekla - poznato je da u tom delu Nemačke živelo ranije više stotina hiljada Lužičkih Srba čiji se broj sada meri desetinama hiljada). Fabrika će koštati preko pola milijarde evra i biće puštena u rad već polovinom iduće godine.

Kako javlja češka agencija ČTK, u južnoj Saksoniji vlada velika tražnja za tehničkim profesijama tako je verovatno da će zaposlenje u ovoj mega-fabrici naći i dosta Čeha kojih je, na severu ove zemlje, dosta bez posla.

Kakav se značaj pridaje ovom projektu svedoči činjenica da je početku gradnje prisustvovala nemačka kancelarka Angela Merkel (političari u Nemačkoj i razvijenijim zemljama Evrope nikad se ili veoma retko pojavljuju kada se počinje gradnja ili kad se otvaraju novi industrijski pogoni, izuzev ako nisu u pitanju državni objekti).

Ova fabrika, s halama površine od preko 80 hiljada kvadrata, biće jedna od najvećih svetskih fabrika litijumsko-jonskih baterija za svetsku auto-industriju. Upravo razvoj baterija je od ključnog značaja za budućnost električnih automobila. Planiranje fabrika auto-baterija odmaklo je, takođe, i u Švedskoj i Poljskoj, a o tome se razmišlja i u drugim zemljama Evrope. Analitičari ekonomske agencije Blumberg (Bloomberg)  predviđaju da će  tražnja za auto-baterijama u naredne četiri godine porasti čak dvostruko.

Prodaja električnih vozila u Nemačkoj relativno brzo raste uprkos niskim cenama nafte ali, kako se čini, neće se ispuniti plan da se već 2020.  postigne da produkcija ovih automobila premaši milion godišnje. Stručnjaci, međutim, insistiraju i dalje da bi Nemačka morala do 2030. da potpuno ugasi produkciju klasičnih automobila na benzin i naftu. Ali, se postavlja pitanje da li je to možda kontraproduktivno ili bar prerano jer se istovremeno mora značajno povećati prizvodnja električne energije u čemu će još dosta godina biti nezamenljive elektrane na ugalj i plin (Nemačka, koja se i dalje oslanja, pre svega na termocentrale ugalj i gas, planira da ugasi sve nuklearke, a solarna i eolska eneregija su i dalje mnogo skuplje od klasičnih izvora).

 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...