Od Evrope do SAD za samo sat - Erbasov plan za naslednika Konkorda

M.L.

Budući nadzvučni nastavljač Konkorda leteće brzinom od 5.500 kilometara na sat tj 4,5 puta brže od zvuka pa će let od Londona do Njujorka trajati samo oko jedan sat
(ilustracija: maketa Erbasovog supersoničnog aviona biznis klase)

Evropski proizvođač letilica Erbas (Airbus), sa sedistem u Francuskoj, dobio je međunarodni patent za razvoj novog nadzvučnog putničkog aviona - mnogo bržeg naslednika nekadašnjih superoničnih putnickih aviona Konkord (Concorde).

Novi avion bi, kako pišu francuski mediji, prema prethodnim naučnim studijama, imao tri motora i mogao da razvije brzinu od 5,5 hiljada kilometara na sat, dakle 4,5 veću od zvuka.

To znači da bi putovanje od Londona do Njujorka trajalo jedan sat,  do Tokija ili Los Andjelesa oko tri sata, a leteo bi oko 35.000 kilometara iznad zemlje, imao oko 20 mesta i nosio bi oko tri tone tereta. Očito, za razliku od Konkorda, to ne bi bio avion za masovnu eksploataciju i prevoz....

erbas-as2

Ovako će, jednog dana, Erbasov nadzvučni avion AS2 (Airbus supesonic 2), naslednik Konkorda, obletati Zemlju

Kupovina patenta ne znači, međutim, da će ovakav avion ubrzo biti napravljen. Vremena za to treba, kako se procenjuje, oko 30 godina. Erbas je, međutim, bez preciziranja, saopštio da istovremeno s razvojem Konkorda 2, radi na dva druga projekta supersoničnih putničkih aviona  (jedan s Japancima, drugi s Rusima i Australijancima). 

Francusko-britanski nadzvučni konkordi leteli su na linijama između Evrope i SAD  maksimalnom brzinom od 2.179 km/h. Izbačeni su iz saobraćaja 2003, pre svega zbog visokih prevoznih trpoškova, mada je kao zvanični razlog navedena havarija jednog od njih 2000. godine. Taj elegenatni, superbrzi i konforni aparat je godinama bez problema leteo ali mu se na aerodromu u Parizu dogodila havarija u kojoj je život izgubilo 113 ljudi. Iako greška nije bila na strani aviona i posade, nego je do nesreće došlo zbog predmeta koji je bio na startnoj pisti, posle toga razvoj putničkog vazudšnog saobraćaja udaljio se od nadzvučnih brzina i okrenuo ka ogromnim letilicima velikog kapaciteta. 


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...