Elektrovojvodina iskorenjuje korupciju

BM

Na teritoriji Elektrodistribucije Zrenjanin Elektrovojvodina je otkrila pokušaj prevare pet kupaca. Protiv zaposlenog je odmah podneta prijava i pokrenut postupak radi raskida radnog odnosa. Svaki ovakav ili sličan slučaj ili navod biće proveren do najsitnijih detalja, poručuju iz Elektrovojvodine, pozivajući potrošače da jave ako imaju saznanja o korupciji u ovom privrednom društvu.

Početkom novembra Unutrašnja kontrola – Antikorupcijski tim Elektrovojvodine upoznat je sa pokušajem prevare više kupaca na teritoriji Elektrodistribucije Zrenjanin. Rukovodstvo Elektrodistribucije Zrenjanin je odmah po saznanju pozvalo oštećene i pokrenut je postupak radi utvrđivanja činjenica i eventualne odgovornosti zaposlenog u tom ogranku. Radi se o, za sada, petoro oštećenih, koji su dali izjave o tome na koji način je pokušana prevara.

U periodu od marta do novembra, kako je navedeno u izjavama oštećenih, oni su dovedeni u zabludu tako što im je obećano da će im biti rešeni problemi koje imaju u vezi sa snabdevanjem električnom energijom. To se odnosi pre svega na reprogram duga pod povoljnijim uslovima i na ponovno uključenje na mrežu kupaca koji su isključeni zbog neovlašćene potrošnje ili dugova. Kako je procenjeno, vrednost ovog nečasnog posla je oko 189.000 dinara i 2.800 evra.

Svi oštećeni upućeni su da podnesu prijave Policijskoj upravi Zrenjanin protiv montera zaposlenog u Elektrodistribuciji Zrenjanin, a policija je u potrazi za elektromonterom koji je prestao da se javlja i na posao.

Poštujući sve zakone i procedure, a s obzirom na to da se radnik u ED Zrenjanin nije pojavljivao ni na poslu, upućeno mu je Upozorenje pred otkaz, koje će ovih dana dobiti svoju završnicu.

Antikorupcijski tim Elektrovojvodine odgovoran je direktno direktoru Društva za sve što uradi. Ta služba ima odličnu saradnju sa svim eksternim službama i telima, koji će pomoći da se ovakvi ili slični slučajevi što pre rasvetle. Zbog toga Elektrovojvodina poziva sve kupce, klijente i partnere da, ukoliko imaju saznanja o ovakvim ili sličnim slučajevima pokušaja klasične prevare, a za to imaju dokaze ili mogu pod punom moralnom, materijalnom i krivičnom odgovornošću da stanu iza svojih navoda, da se odmah obrate svojoj elektrodistribuciji ili najbližoj Policijskoj upravi.

Svaki ovakav ili sličan slučaj ili navod biće proveren do najsitnijih detalja. Cilj Elektrovojvodine je da se stane u kraj svim negativnim pojavama i da se poslovanje dovede u potpuno čisto stanje bez mrlja, a na zadovoljstvo svih kupaca i klijenata, zaključuje se u saopštenju Elektrovojvodine, uz napomenu da je ovo privredno društvo, na čelu sa direktorom Srđanom Kruževićem, pre više od godinu dana obećala da će stati na put korupciji u svojim redovima.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...