Pregovori sa potencijalnim partnerima za nove elektrane

Izvor:   Tanjug

Ove godine bi mogIi biti završeni pregovori i potpisani ugovori za zgradnju dve elektrane u Srbiji, najavljuje ministar energetike Zorana Mihajlović, ističući da su u toku razgovori za hidroelektrane Bistrica i Đerdap i termoelektranu-toplanu Novi Sad.

Cilj ove vlade je da u energetici u toku ove godine Srbija sklopi ugovore za izgradnju dva nova elektroenergetska objekta.

“Vode se razgovori za izgradnju hidroelektrana Bistrica i Đerdap i za termoelektranu-toplanu Novi Sad,” rekla je Zorana Mihajlović, ministar energetike, razvoja i zaštite životne sredine Tanjugu ističući da ne može da precizira za koje kapacitete će najpre biti sklopljeni ugovori.

Navodeći da se razgovara sa italijanskim, američkim, kanadskim, kineskim investitorima, koji su zainteresovani da ulažu u energetski sektor Srbije Mihajlović je istakla da “želja investitora postoji, ali je ranije bilo puno birokratskih i korupcijskih prepreka, koji su onemogućavali investitore da ovde dođu.”

Ministarka Mihajlović je podsetila da je u energetskom sektoru počela reforma javnih preduzeća, da su doneta zakonska i podzakonska akta i da je sada vreme da se razgovara sa investitorima.

“Ova Vlada Srbije je od početka ozbiljno počela da se bori protiv recesije i taj pad je zaustavljen. Srbija se kreće u pravom smeru, imamo fiskalnu konsolidaciju, ali i odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, bez čega nema investicija i novih radnih mesta. Kad je formirana nova vlada bili smo zemlja pred bankrotom, bez ikakve fiskalne sigurnosti. Nije mnogo danas bolje, ali se krećemo u pravom smeru, u tom smislu da imamo fiskalnu konsolidaciju i odlučnu borbu protiv kriminala i korupcije, bez čega nema investicija i novih radnih mesta”, rekla je Mihajlović.

Ponavljajući da je ova vlada ozbiljno počela da se bori protiv recesije i svih drugih problema, ministarka je pitanje da li građani osećaju taj boljitak prokomentarisala: “Naravno da nije lako i da svaki radnik i penzioner želi da u novčaniku ima više novca, ali je važno da smo zaustavili taj pad. Posebno važno je da se uspostavi sistem u svakom delu društvenog života, počev od kriminala i korupcije, administracije, birokratije, javnih preduzeća i u ostalim oblastima, jer u Srbiji decenijama nije bilo tog sistema.”


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...