Energetski sporazum sa Italijom na doradi

Izvor:   Fonet

Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa Vladom Italije o energetskoj saradnji povučen je iz skupštinske procedure zbog dodatnih aktivnosti koje moraju da se urade kako bi aneks pripadajućih projekata bio kompletan, rekla je Zorana Mihajlović, ministarka energetike.

Vlada Srbija povukla je u ponedeljak iz skupštinske procedure Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa Vladom Italije o saradnji u oblasti energetike, izjavila je u sredu Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine i tokom rasprave o više međunarodnih ugovora i sporazuma u parlamentu objasnila da je sporazum povučen zbog dodatnih aktivnosti koje moraju da se urade kako bi aneks pripadajućih projekata bio kompletan.

„Taj sporazum nije samo sporazum između Srbije i Italije. U pitanju su i elektrane na srednjoj Drini, dakle učestvuje još jedna država, a to je Republika Srpska,“ rekla je ministarka energetike.

Od 2009. godine kada je sporazum potpisan, naglasila je Mihajlović, do danas neke stvari su se promenile i samo zbog toga, odnosno, da bi lista bila zaista kompletna i jasna sporazum je i povučen.

„Mi smo zemlja koja hoće da razgovara sa svima kada kompletira jedan takav projekat,“ poručila je Mihajlovićeva.


Upozorenje:

Web časopis Balkan Magazin ne odgovara za sadržaj objavljenih komentara. Sva mišljenja, sugestije, kritike i drugi stavovi izneseni u komentarima su isključivo lični stavovi autora komentara i ne predstavlja stavove redakcije Web časopisa Balkan Magazin.

captcha image
Reload Captcha Image...